Kijk voor openingstijden op de website van deze locatie.

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2017

Een valse Hals in het Frans Hals? Humoristische groepsportretten uit Studio HaHaHals.

1 april 2017 t/m 1 april 2018
Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES
eenvalsehalsinhals

Naast de authentieke schilderijen van Frans Hals zijn er humoristische groepsportretten uit Studio HaHaHals te zien. Deze portretten zijn van heel andere aard maar hebben toch dezelfde vrolijkheid en levendigheid die Hals zo kenmerkt. Studio HaHaHals Studio HaHaHals geeft bezoekers van jong en oud de kans om letterlijk in een schilderij van Frans Hals te stappen. In deze fotostudio, een ontwerp van Caspar Conijn, kruip je in de huid van een 17e-eeuws personage. Nadat je bijpassende kleding en attributen hebt…

Meer weten »
september 2017

“A Global Table” in De Hallen Haarlem neemt ons voedsel onder de loep

23 september 2017 t/m 11 maart 2018
Museum De Hallen, Grote Markt 16
Haarlem, 2011 RD
Frans Hals Museum

Wat is de politieke en culturele betekenis van voedsel? "A Global Table" in De Hallen Haarlem neemt ons voedsel onder de loep.

Meer weten »
november 2017

De kunst van het lachen: Humor in de Gouden Eeuw

11 november 2017 t/m 18 maart 2018
Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES
Humor

De tentoonstelling De kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw biedt voor het eerst een overzicht van humor in de Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst. Deze tentoonstelling is van 11 november 2017 tot en met 18 maart 2018 te zien in het Frans Hals Museum.

Meer weten »
december 2017

Dividing Lines in Het Dolhuys | Museum van de geest

7 december 2017 t/m 18 maart 2018
Museum Het Dolhuys, Schotersingel 2
Haarlem, 2021 GE

Het Dolhuys | museum van de geest presenteert de tentoonstelling ‘Dividing Lines’. Door de ogen van vier kunstenaars, die zelf om uiteenlopende redenen in een psychiatrische kliniek verbleven, gaat het Dolhuys met het publiek in dialoog over (voor)oordelen over psychiatrische patiënten.

Meer weten »
januari 2018

Tentoonstelling ‘AMULET’ in Buitenplaats Beeckestijn

13 januari t/m 8 april
Buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134
Velsen-Zuid, 1981 LD Nederland
amulet

In Buitenplaats Beeckestijn is van 13 januari t/m 8 april 2018 de tentoonstelling ‘Amulet’ te bezoeken.In deze afwisselende expositie wordt werk getoond van Eli Content, Lynne Leegte, Lara de Moor, Jos de l’Orme en Luuk Wilmering.

Meer weten »

Frans Hals Museum verwelkomt weer haar regentenportretten

18 januari t/m 18 maart
Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES
Frans Hals Museum

Na vier jaar onderzoek en restauratie werkzaamheden zijn de drie wereldberoemde zgn. Regentenportretten van Frans Hals weer te bewonderen. Het heeft even geduurd, maar de vorige restauratie was 100 jaar geleden uitgevoerd. Er was dus het nodige werk te verrichten.

Meer weten »

Diepzeegeheimen in het Boekenkabinet van Teylers Museum

20 januari t/m 9 september
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
Teylers

Zou er leven zijn in de diepste van de oceaan? Een plek waar de druk van het water tot onvoorstelbare hoogte is gekomen. Er dringt geen licht tot door, het is er vreselijk koud en het lijkt gewoon niet mogelijk. Maar toch is daar leven. In de diepzee bevindt zich zelfs een groot deel van alle levende diersoorten. De natuurhistorische bibliotheek van Teylers Museum laat ze tot leven komen.

Meer weten »

ABC Architectuurcentrum opent expositie ‘HALFWEG, tussen spook- en wereldstad”

27 januari t/m 11 maart
ABC Architectuurcentrum Haarlem, Groot Heiligland 47
Haarlem, 2011 EP
HALFWEG

Op zaterdagmiddag 27 januari zal om 16.00 uur actrice/kunstenares Julia Henneman de expositie 'Halfweg, tussen spook- en wereldstad' openen. Hierin toont de Haarlemse fotografe Alexa Hillen een serie architectuurfoto’s samengesteld en gericht op de vaak indrukwekkende synergie tussen oude en moderne architectuur.

Meer weten »

Erotics – Masters of erotic photography

27 januari t/m 3 maart
Galerie-62, Zijlweg 62
Haarlem, 2013 DK
Erotics

Galerie - 62 aan de Zijlweg 62 in Haarlem brengt met Erotics, masters of erotic photography een bijzondere expositie naar haar galerie. Deze tentoonstelling laat erotische foto’s zien van Irena Ionesco, Jan Saudek en Paul Blanca.

Meer weten »
februari 2018

Nieuwe Vide: Big Stories need human stakes

2 februari t/m 4 maart
Nieuwe Vide, Minckelersweg 6
Haarlem, 2031 EM Nederland
big questions

De expositie Big Stories need human stakes bij Nieuwe Vide (2 februari t/m 4 maart 2018) kan worden gezien als een hommage aan internet activist, computerprogrammeur en schrijver Aaron Swartz. Zijn korte leven stond in het teken van vrij beschikbare informatie voor iedereen. Het heeft hem zijn leven gekost. Er zijn meer issues die van belang zijn en waar we menselijke inzet voor nodig hebben. Bij Nieuwe Vide worden er een paar verhalen door kunstenaars verteld.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen