Kunstlijn FAQ

Antwoord op veel gestelde vragen

WANNEER IS HET VOLGENDE KUNSTLIJN HAARLEM WEEKEINDE?

Het Kunstlijn Haarlem weekeinde (de grootste open atelier route van Nederland) vindt altijd plaats in het eerste weekend van november. In 2017 is dat op vrijdagavond 3 en zaterdag en zondag 4 & 5 november.

WANNEER EN HOE KAN IK MIJ AANMELDEN VOOR DEELNAME?

Alleen door Kunstlijn Haarlem geballoteerde kunstenaars kunnen zich inschrijven voor deelname aan het Kunstlijn Haarlem weekeinde. Door zichzelf in te schrijven kunnen kunstenaars kiezen voor een Kunstlijn BASIS pakket óf een Kunstlijn PLUS pakket. Inschrijven kan alleen online via de pagina www.kunstlijnhaarlem.nl/deelnemers.

Wil je meedoen maar ben je nog niet geballoteerd? Ook dat kan. We starten de procedure voor ballotage vanaf 15 juni 2017. We maken daar straks melding van via onze website en social media kanalen.

WANNEER KAN IK ALS DEELNEMER INSCHRIJVEN VOOR KUNSTLIJN HAARLEM 2017?

De inschrijving voor geballoteerde deelnemers staat inmiddels online. Meer informatie vindt je op onze DEELNEMERS pagina en via onderstaande inschrijfformulieren.

Kunstlijn Haarlem BASIS pakket

Kunstlijn Haarlem PLUS pakket

KAN IK HET REGLEMENT VAN KUNSTLIJN HAARLEM INZIEN?

Natuurlijk. We gaan er zelfs van uit dat je dat reglement hebt gelezen als je jezelf inschrijft. Je vindt ons reglement hier (pdf): Reglement Kunstlijn Haarlem.

IS ER DIT JAAR EEN THEMA?

Ja, we komen daar nog uitgebreid op terug. Maar we kunnen het thema al verklappen. Dat wordt: ZICHTBAARHEID

ZORGT KUNSTLIJN HAARLEM OOK VOOR TENTOONSTELLINGS RUIMTE?

Nee, de kunstenaar zoekt zelf een locatie.

HOE GEEF IK EEN VERANDERING VAN ADRES OF E-MAIL ADRES DOOR?

Adreswijzigingen stuur je naar info@kunstlijnhaarlem.nl

IK NODIG EEN GAST UIT IN MIJN OPEN ATELIER. kAN IK DIE GEGEVENS OOK TOESTUREN?

Nee, dat gaat niet. Onze website, plattegrond en straks de centrale presentatie, alsmede alle uitingen op social media kanalen is uitsluitend bedoeld voor deelnemende (geballoteerde) kunstenaars van Kunstlijn Haarlem.

IS KUNSTLIJN HAARLEM ALLEEN BESTEMD VOOR HAARLEMSE KUNSTENAARS?

Kunstenaars uit de regio, de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Velsen en Vijfhuizen kunnen zich (na ballotage) aanmelden als deelnemer.

KAN IK MIJ AANMELDEN VOOR DEELNAME?

Kunstenaars kunnen na ballotage deelnemer worden van Kunstlijn Haarlem. Zij moeten zich na ballotage nog wel apart inschrijven voor deelname aan de Kunstlijn van dat jaar. Inschrijven voor ballotage 2017 start op 15 juni 2017 en zal verlopen via de website van Kunstlijn Haarlem.  Hou daarvoor de website en onze facebookpagina in de gaten.

WAAR VIND IK INFORMATIE OVER BALLOTAGE?

We zijn op dit moment bezig met het schrijven van nieuwe voorwaarden en procedure voor het (online) aanmelden. Nog even geduld. Vanaf 15 juni  2017 verstrekken we meer informatie.

HOE KAN EEN WINKEL, KANTOOR OF HISTORISCHE LOCATIE ZICH BESCHIKBAAR STELLEN?

Naast het openstellen van eigen atelier zijn er ook kunstenaars die zich graag willen presenteren in de stad zelf. Dat kan variëren van eenetalage, een plek in winkels, kantoorpanden, expositieruimtes, hofjes galeries of musea. Dankzij deze exposities komt er ook extra veel aandacht voor de locatie zelf. Lijkt het je dus leuk om daarin mee te doen? Neem dan contact op met info@kunstlijnhaarlem.nl. Dan laten we graag weten hoe we e.e.a. kunnen organiseren.

WAAR KAN IK TIPS DOORGEVEN VOOR EXPOSITIE RUIMTES?

Een aantal kunstenaars zijn altijd op zoek naar ruimte/locaties om hun werk tijdens het Kunstlijn Haarlem weekend te presenteren. Heb je ruimte beschikbaar of tips voor een collega? Laat het ons weten.

Mail naar info@kunstlijnhaarlem.nl

KAN IK JULLIE HELPEN?

De organisatie van Kunstlijn Haarlem zoekt voor ‘hand-en-span-diensten’ in de week voorafgaande en tijdens het Kunstlijnweekend nog enkele vrijwilligers. Heb je interesse? stuur een email naar info@kunstlijnhaarlem.nl.

We kunnen ook altijd hulp gebruiken bij onze redactie. Heb je een redactionele achtergrond, ben je journalist of tekstschrijver van beroep en zoek je een leuke uitdaging in de kunstwereld? Laat dan ook van je horen. We zijn een vrijwilligers organisatie maar dankzij onze jarenlange ervaring zal werken voor Kunstlijn Haarlem een boost kunnen betekenen voor je Haarlemse netwerk.