Haarlems Sieraad Collectief

Samenwerkende kunstenaars Kunstlijn Haarlem

Parelsnoer

Naast de expositie in Paviljoen Welgelegen in het Provinciehuis van Haarlem kunt u tijdens Kunstlijn Haarlem ook het parelsnoer volgen dat door de stad loopt. Op 10 locaties in de stad wordt eerder gemaakte sieraadkunst van de leden van het collectief gepresenteerd. De locaties zijn: Archeologisch museum, ABC Architectuurcentrum, Kloostergangen, Winkel Teylersmuseum, De Vishal, Noord-Hollands Archief, Bibliotheek, Kunst Centrum Haarlem, Weidesign en Toneelschuur.

Informatie

Annemiek Steenhuis, Brigit Daamen (oprichter), Carla Nuis, Floor Max, Hilde Foks, Jennifer Hoes en Sylvia Blickman vormen met elkaar sinds 2007 het Haarlems Sieraad Collectief. Destijds opgericht om sieraadkunst als autonome kunstvorm te promoten en het productieklimaat te verbeteren.

Creativiteit, ambachtelijkheid en professionaliteit vormen de onderlinge binding tussen de leden van HSC. Hun individuele werk is wereldwijd bekend, opgenomen in tal van museumcollecties, en wordt vertegenwoordigd door gerenommeerde sieraadgaleries.

De verscheidenheid aan inspiratiebronnen en diversiteit in visie en werkwijze zijn zichtbaar in materiaalgebruik, vormgeving en technieken. Deze combinatie maakt het bezoeken van de tentoonstellingen van HSC leuk voor iedereen.

Website: www.haarlemssieraadcollectief.nl

Facebook: Haarlems-Sieraad-Collectief

Waar te zien?

Expositie:

Provinciehuis/Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR HAARLEM

Opening 4 november om 11.00 uur. Te zien tot 12 januari 2018

Openingstijden:

werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur
Tijdens Kunstlijn Haarlem ook geopend in het weekeinde van 4 & 5 november van 11.00 tot 17.00 uur.