Kloostergangen

Samenwerkende Kunstlijn Haarlem deelnemers

Informatie

Op het eerste gezicht

Een uiteenlopende verzameling van portretten: zelfportretten, portretten in opdracht, geposeerd, geënsceneerd, bekende en onbekende gezichten. Meer of minder uitgesproken personages, met veel detail of juist vanuit grote vormen. Sommige abstracter, rustiger, soms kleurrijk en soms niet. Gelijkend of niet, daar gaat het eigenlijk niet om. Belangrijker is het concept achter het portret.

Op het tweede gezicht

Via social media komen wij makkelijk met bekenden maar ook onbekenden in contact. Geeft een portretfoto nog wel weer wie iemand eigenlijk is? Wat is echt, wat is ‘schijn’? Verraden de kleding, de omgeving en de gezichtsuitdrukking wie de afgebeelde persoon is? Zegt een blik meer dan duizend woorden wanneer je een een vluchtig moment deelt met iemand die je niet kent? Of is wat op het eerste gezicht het één lijkt, op het tweede gezichts iets heel anders?

Waar te zien?

Expositie:

Kloostergangen / refter Stadhuis
Grote Markt 2
2011 RD HAARLEM

Opening vrijdag 3 november om 16.30 uur. De expositie “OP HET TWEEDE GEZICHT” wordt geopend door de heer drs. J (Jur) Botter, wethouder Cultuur, gemeente Haarlem.

Openingstijden:

Op 4 & 5 november van 11.00 tot 17.00 uur.
Daarna op werkdagen tot 1 december 2017 van 09.00 tot 17.00 uur.