Dudok
/door

Terugblik: Herinnering aan water

Tijdens Kunstlijn Haarlem 2017 heeft het kunstenaarscollectief Wagenaar van Co een bijzonder project neergezet in het gemeentehuis van Velsen. Het gemeentehuis werd daarbij ingezet als kunstobject en de expositie kreeg als titel ‘Herinnering aan water‘ mee. Het gemeentehuis Velsen is gevestigd aan het Dudokplein in IJmuiden en dat is natuurlijk een passend adres. De architect van het gemeentehuis is immers niemand minder dan W.M. Dudok.
Hilde Foks
/door

Het Haarlems Sieraad Collectief

De sieraad vormgevers van het Haarlem Sieraad Collectief vervaardigen ambachtelijke sieraden. De schoonheid en materialiteit van elk opzichzelfstaand kunstwerk staan daarin centraal.
Jan Cremer
/door

Jan Cremer – Cape Cod / Seascapes

Met de tentoonstelling Jan Cremer ‘ Cape Cod/ Seascapes’ toont de Haarlemse Galerie – 62 een uitgelezen selectie monumentale zeeschilderingen op papier uit de periode rond 2014 van schilder en schrijver Jan Cremer. Het onderwerp sluit aan bij het artistieke temperament van de kunstenaar en zijn natuurlijke hang naar vrijheid. In zijn zeegezichten laat Jan Cremer de schilderkwast en schildermes met brede gebaren over het papier gaan.

Aanbevolen:

Kunstlijn archief

Bekijk alle berichten:

Facebook

Instagram

Onze vrienden

Haerlems Bodem
Haarlemse Stadsglossy
Kunstcentrum Haarlem
Volgendeop TwitterAbonneer op RSS Feed