Afscheid van Belcanto: “Een ode aan het pand”

Belcanto

Voor de tiende en laatste maal doet ook Belcanto mee aan de Kunstlijn. Bijna 30 kunstenaars, allen met hun atelier in Belcanto gevestigd, tonen op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur (gratis toegang) hun werk.

Belcanto

Belcanto – het voormalig belastingkantoor aan de Surinameweg in Schalkwijk – is de grootste onafhankelijke en niet gesubsidieerde broedplaats van Nederland. Op deze unieke plek, buiten het stadscentrum van Haarlem, worden bijna 200 huurders verbonden door één grote gemeenschappelijke deler: creativiteit. In Belcanto is kunst en cultuur verweven in allerlei disciplines. Deze broedplaats stopt helaas met bestaan. Per 1 januari 2018 hebben alle huurders het pand verlaten en krijgt het gebied een andere bestemming.

Deze laatste Belcanto Kunstlijn – met als thema ‘Een ode aan het pand’ – mag u dus niet missen!

Zaterdag 4 november 2017

  • Tentoonstelling open van 11.00-17.00 uur.
  • Om 14.00 uur een spetterend openingsevenement. Sopraan Astrid Vrensen zal met tekstuele ondersteuning van Marcel Ott de Belcanto Kunstlijn 2017 op spectaculaire wijze inluiden.

Zondag 5 november 2017

  • Tentoonstelling open van 11.00-17.00 uur
  • Tussen 14.00 en 16.00 uur komt Noisy Voices – een Amsterdams popkoor – meerdere bekende liedjes ten gehore brengen.

Naast de tentoonstelling is ook het werk te zien, dat door alle gebruikers van het pand is ingeleverd t.b.v. de prijsvraag ‘Breng een ode aan het pand’. Te zien is wat Belcanto voor de gebruikers heeft betekend en hoe inspirerend de omgeving voor hen geweest is. De winnaar wordt tijdens de Kunstlijn bekend gemaakt.

Voor informatie over de op zaterdag 4 en zondag 5 november aan de Belcanto Kunstlijn deelnemende kunstenaars, het programma en een plattegrond zie www.belcantokunstlijn.nl.

Belcanto