Kijk voor openingstijden op de website van deze locatie.

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2017

Een valse Hals in het Frans Hals? Humoristische groepsportretten uit Studio HaHaHals.

1 april 2017 t/m 1 april 2018
Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES
eenvalsehalsinhals

Naast de authentieke schilderijen van Frans Hals zijn er humoristische groepsportretten uit Studio HaHaHals te zien. Deze portretten zijn van heel andere aard maar hebben toch dezelfde vrolijkheid en levendigheid die Hals zo kenmerkt. Studio HaHaHals Studio HaHaHals geeft bezoekers van jong en oud de kans om letterlijk in een schilderij van Frans Hals te stappen. In deze fotostudio, een ontwerp van Caspar Conijn, kruip je in de huid van een 17e-eeuws personage. Nadat je bijpassende kleding en attributen hebt…

Meer weten »
januari 2018

Tentoonstelling ‘AMULET’ in Buitenplaats Beeckestijn

13 januari t/m 8 april
Buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134
Velsen-Zuid, 1981 LD Nederland
amulet

In Buitenplaats Beeckestijn is van 13 januari t/m 8 april 2018 de tentoonstelling ‘Amulet’ te bezoeken.In deze afwisselende expositie wordt werk getoond van Eli Content, Lynne Leegte, Lara de Moor, Jos de l’Orme en Luuk Wilmering.

Meer weten »

Diepzeegeheimen in het Boekenkabinet van Teylers Museum

20 januari t/m 9 september
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
Teylers

Zou er leven zijn in de diepste van de oceaan? Een plek waar de druk van het water tot onvoorstelbare hoogte is gekomen. Er dringt geen licht tot door, het is er vreselijk koud en het lijkt gewoon niet mogelijk. Maar toch is daar leven. In de diepzee bevindt zich zelfs een groot deel van alle levende diersoorten. De natuurhistorische bibliotheek van Teylers Museum laat ze tot leven komen.

Meer weten »
februari 2018

Monsterdieren in Teylers Museum

10 februari t/m 10 juni
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
+ Google Maps
monsterdieren

Monsterdieren is een tentoonstelling voor jong en oud. Bekijk samen vreemde, opgezette dieren, een zeldzame scalp van de Verschrikkelijke Sneeuwman uit de hoogste bergen van de Himalaya, ‘bewijs’ in de vorm van voetsporen, Bigfoot op bewegend beeld in de wilde wouden van Amerika en nieuwsfoto’s. En ontdek wat echt is en wat niet.

Meer weten »

Plastic Utopia in Fotogalerie De Gang

12 februari t/m 28 april
Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43
Haarlem, 2011 SC Nederland
plastic utopia

Van 12 februari t/m 28 april 2018 exposeert Henri Blommers zijn fotoserie 'Plastic Utopia' in Fotogalerie De Gang. Dit fotoproject laat de impact zien van consumptie op onze omgeving. Zal al het plastic dat in de natuur terecht komt uiteindelijk wel worden geabsorbeerd of juist niet?

Meer weten »

Henri Boot, Heer en leermeester in Museum Haarlem

17 februari t/m 3 juli
Museum Haarlem, Groot Heiligland 47
Haarlem, 2011 EP

Museum Haarlem belicht tijdens de tentoonstelling 'Henri Boot, Heer en leermeester' het leven van deze geliefde Haarlemse schilder aan de hand van zijn kunstwerken en die van zijn leerlingen.

Meer weten »

Sirenen Saters en Sfinxen in Teylers Museum

20 februari t/m 20 juni
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
+ Google Maps
Sirenen

Met de tentoonstelling Sirenen, Saters en Sfinxen presenteert Teylers Museum in het Prentenkabinet een selectie van prenten en tekeningen uit de eigen verzameling waarin mythische dieren de hoofdrol spelen. Laat u meevoeren door verleidelijke nimfen en woeste saters.

Meer weten »

Beeldgedichten 2018 in de Kloostergangen

21 februari t/m 6 april
Kloostergangen, Grote Markt 2
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps
KZOD

In de Haarlemse Kloostergangen is t/m 6 april 2018 het kunstevenement BEELDGEDICHTEN te bezoeken. Een evenement waarbij poëzie en beeldende kunst een diepgaande verbinding aangaan. Maar liefst 18 kunstenaars van KZOD zijn de uitdaging aangegaan en hebben deze twee disciplines op eigen wijze met elkaar verenigd. Deelnemende kunstenaars Mary Admiraal, Arjan Bosch, Rob van Bruggen, Rob Clous, Emilio Sánchez Diaz, Lizan van Dijk, Hanneke Franken, Frouwine de Graaff, Griet Halbertsma, Aureen Harthoorn, Arnold Janssen, Olga van der Klooster, Coby Kluitman,…

Meer weten »

Tentoonstelling met werk van Jan Willem Post bij Kunsthandel KRUIS-WEG68

23 februari t/m 24 maart
Kunsthandel Kruis-weg 68, Kruisweg 68
Haarlem, 2011 LE
Jan Willem Post

Van 23 februari tot en met 24 maart 2018 is in Kunsthandel KRUIS-WEG68 een tentoonstelling met werk van Jan Willem Post te bewonderen. Jan Willem Post is een beeldend kunstenaar die zijn wortels ook in Haarlem heeft liggen. Hij werk vooral met fotocollages.

Meer weten »
maart 2018

Realisme ‘En Plein air’ in Galerie Année

3 maart t/m 7 april
Galerie ANNÉE, Gedempte Oude Gracht 33
Haarlem, 2011 GL
Realisme

Bij Galerie Année is van 3 maart t/m 7 april 2018 de expositie Realisme "En Plein air' te bezichtigen. Met werk van Hans Versfelt, Joris Verdonkschot, Titus Meeuws, Leo van der Vlist, Dorien van Diemen, Luyt de Brauw & Roos Schuring.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen