Kijk voor openingstijden op de website van deze locatie.

Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

januari 2018

Diepzeegeheimen in het Boekenkabinet van Teylers Museum

20 januari t/m 9 september
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
Teylers

Zou er leven zijn in de diepste van de oceaan? Een plek waar de druk van het water tot onvoorstelbare hoogte is gekomen. Er dringt geen licht tot door, het is er vreselijk koud en het lijkt gewoon niet mogelijk. Maar toch is daar leven. In de diepzee bevindt zich zelfs een groot deel van alle levende diersoorten. De natuurhistorische bibliotheek van Teylers Museum laat ze tot leven komen.

Meer weten »
februari 2018

Monsterdieren in Teylers Museum

10 februari t/m 10 juni
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
+ Google Maps
monsterdieren

Monsterdieren is een tentoonstelling voor jong en oud. Bekijk samen vreemde, opgezette dieren, een zeldzame scalp van de Verschrikkelijke Sneeuwman uit de hoogste bergen van de Himalaya, ‘bewijs’ in de vorm van voetsporen, Bigfoot op bewegend beeld in de wilde wouden van Amerika en nieuwsfoto’s. En ontdek wat echt is en wat niet.

Meer weten »

Henri Boot, Heer en leermeester in Museum Haarlem

17 februari t/m 3 juli
Museum Haarlem, Groot Heiligland 47
Haarlem, 2011 EP

Museum Haarlem belicht tijdens de tentoonstelling 'Henri Boot, Heer en leermeester' het leven van deze geliefde Haarlemse schilder aan de hand van zijn kunstwerken en die van zijn leerlingen.

Meer weten »

Sirenen Saters en Sfinxen in Teylers Museum

20 februari t/m 20 juni
Teylers Museum, Spaarne 16
Haarlem, 2011 CH
+ Google Maps
Sirenen

Met de tentoonstelling Sirenen, Saters en Sfinxen presenteert Teylers Museum in het Prentenkabinet een selectie van prenten en tekeningen uit de eigen verzameling waarin mythische dieren de hoofdrol spelen. Laat u meevoeren door verleidelijke nimfen en woeste saters.

Meer weten »
maart 2018

Rendez-vous met Frans Hals

30 maart t/m 30 september
Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES

Het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem gaan op 29 maart 2018 als één museum door het leven. Het vernieuwde museum met twee locaties, opent met de experimentele collectietentoonstelling Rendez-vous met Frans Hals waarin persoonlijke interpretaties van hedendaagse kunstenaars en kunstkenners van originele én denkbeeldige schilderijen van de meester centraal staan. De tentoonstelling loopt van 30 maart tot en met 16 september in locatie Hal (Grote Markt) en 30 september in Hof (Groot Heiligland).

Meer weten »
april 2018

Anthologie in Buitenplaats Beeckestijn

14 april t/m 1 juli
Buitenplaats Beeckestijn, Rijksweg 134
Velsen-Zuid, 1981 LD Nederland
+ Google Maps

Van 14 april t/m 1 juli 2018 in Buitenplaats Beeckestijn: Anthologie. Een tentoonstelling van fotografische stillevens met werk van Leendert Blok, Henze Boekhout, Piet van Leeuwen, Harold Strak, Hanny Zuidgeest en Margriet Smulders. Samenstelling: Bianca Vooges.

Meer weten »

Once in the Wetlands | Anne-Greet List

28 april t/m 16 september
Once in the Wetlands, Grindweg 94
Munnekeburen, Friesland 8485 JD Nederland
+ Google Maps
Wetlands

Van 28 april tot 16 september 2018 vindt in ZO Friesland in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 de kunstroute Once In The Wetlands plaats. Middenin het moeraslandschap van de Rottige Meenthe wordt op buiten- en binnenlocatie werk getoond van 23 bekende kunstenaars waaronder werk van 'onze' Anne-Greet List.

Meer weten »

Frankenstein in de Vishal: Catastrofe of creatie?

28 april t/m 27 mei
De Vishal, Grote Markt 20
Haarlem, 2011 RD

In hoeverre de natuur zich laat manipuleren is heden ten dage een reële vraagstelling geworden. De kunstenaars die deel uit maken van de tentoonstelling Frankenstein in De Vishal mengen zich in een discussie die Mary Shelley met haar visionaire boek tweehonderd jaar geleden is gestart. Te zien van 28 april t/m 27 mei 2018.

Meer weten »
mei 2018

‘Teken van leven’: striptekeningen in museum het Dolhuys

9 mei t/m 1 september
Museum Het Dolhuys, Schotersingel 2
Haarlem, 2021 GE
+ Google Maps

Striptekeningen over burn-out en de overgang: met de pop up-tentoonstelling ‘Teken van leven’ brengt museum het Dolhuys een actueel thema op originele wijze in beeld. De tekeningen zijn afkomstig uit de autobiografische graphic novels ‘Oomen stroomt over’ van Francine Oomen en ‘het Burn-out Dagboek’ van Maaike Hartjes.

Meer weten »

‘Jansje Hals’ in Fotogalerie De Gang

18 mei t/m 18 september
Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43
Haarlem, 2011 SC Nederland
+ Google Maps

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum zijn alle medewerkers van De Wereld van Jansje individueel geportretteerd in de stijl en sfeer van Frans Hals. En zijn er een drietal groepsportretten (zgn. schutterstukken) gemaakt. De fotografen Lukas Göbel en Theo Captein en styliste Pythia Tarenskeen zijn de kunstenaars van deze werken.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen