In juli 2018 opende Pop-up galerie Bloemendaal haar deuren in de voormalige Blokker vestiging aan de Bloemendaalseweg in Bloemendaal. Tijdens de aanstaande Kunstlijn gaan opvallend veel kunstenaars juist hier exposeren. Kunstlijn Haarlem nam een kijkje en was onder de indruk van de ruimte én de getoonde kunst.

Pop-up galerie Bloemendaal

Aan de buitenkant van het pand is het niet meteen af te zien, maar eenmaal binnen wordt je haast overvallen door de omvang van deze ruimte. En van haar inhoud. De muren hangen vol met werk van leden van Kunstkring Bloemendaal Fiore. Maar op dit moment ook met werk van drie gastexposanten (te zien tot 28 oktober).

Pup-up galerie Bloemendaal

De ruimte wordt ook gevuld met  expositietafels waarop o.a. sieraden zijn te zien, keramiek en achter in de galerie staan indrukwekkende sokkels met daarop prachtige beelden van Menno Veenendaal.

Tijdelijke huisvesting

Het gaat vooralsnog om een tijdelijke huisvesting en de inrichting is -hoewel zeer verzorgd- toch ook wel passend bij een pop-up store. Maar de meeste werken zijn prima uitgelicht en de kunstwerken zijn allemaal goed opgehangen. Het bezoek loopt ook opvallend goed door. Het voordeel van een mooie winkelstraat doet deze Pop-up store duidelijk goed.

Bloemendaal laat zich hier van haar beste kant zien, dat is wel duidelijk. Niet alleen de gemeente, maar ook haar kunstenaars (uit o.a. Bloemendaal, Aerdenhout, Overveen en Haarlem) hebben hier een prima stek gevonden.

De pop-up galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46 is open van donderdag tot en met zaterdag van 11-18 uur. Toegang is gratis. Alle tentoongestelde kunst is te koop.