Als op NPO Radio 1 ‘onze eigen´ Marjolein Blaauwbroek een half uur mag praten over de beste kunstexposities van deze zomer dan zijn wij bij Kunstlijn Haarlem natuurlijk apetrots. En dus plaatsen we dat interview van “Dit is de Nacht” graag online.

In dit radioprogramma komt dankzij Marjolein ook nog Kunstlijn Haarlem, De Vishal, Kunst centrum Haarlem, Pakje Kunst en verschillende Haarlemse kunstenaars voorbij. Als je dat weet dan wil je dit toch niet missen?

Dit is de Nacht

Over Marjolein Blaauwbroek

Creatief, ondernemend en oneindig nieuwsgierig zijn de woorden die Marjolein Blaauwbroek (1989) als kunsthistoricus, tekstschrijver en fotograaf omschrijven. Urenlang kan ze naar kunstenaars kijken en luisteren. Waar komt de inspiratie vandaan? Hoe sluit het karakter van een kunstenaar aan bij het werk? Haar focus ligt op de kunst van nu. Ze richt zich op de persoonlijke ervaring van kunst en het kunstenaarschap en verwoordt dat zo beeldend mogelijk, soms tegen filosofisch aan.

Voor de Kunstlijn Haarlem brengt Marjolein verslag van tentoonstellingen en kunstevenementen, gaat ze opzoek naar het verhaal achter de kunst en houdt ze de kunstagenda actueel.