De Kunstlijn organiseert dit jaar tijdens het Kunstlijn-weekeinde de eerste KinderKunstroute: een route door de stad langs Kunstlijn-locaties. Doel is kunst en kinderen dichter bij elkaar brengen.

De KinderKunstroute werkt met een educatieve opdrachtenmap en kan in maximaal twee uur gelopen worden door gezinnen met kleine en grotere kinderen. Ook scholen kunnen deze route lopen. Op ca. vijf locaties in het centrum van Haarlem zijn de antwoorden te vinden van de vragen in de map. Kunstwerken vertellen vaak mooie en spannende verhalen, er valt veel te ontdekken. De kinderen worden geleid langs diverse instellingen en ateliers in de stad en komen zo op een speelse manier in contact met kunst.

Meesters in wording

KinderkunstrouteDe KinderKunstroute is niet alleen vóór kinderen, de kunst wordt ook vervaardigd dóór kinderen. We bieden op Haarlemse basisscholen een educatief programma aan waarbij gevestigde kunstenaars hun kennis overdragen aan jonge makers. Net zoals in de Gouden Eeuw worden de Meester en zijn gezellen weer geïntroduceerd. De leerlingen leren van hun leraar én gaan zelf kunst maken. Kunsteducatie biedt mogelijkheden om creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen. Uiteindelijk zal al het werk te zien zijn in Museum Haarlem van 31 okt t/m 7 jan.

Hierdoor wordt het niet enkel een vrolijke presentatie met kunst door kinderen, maar ook een volwaardige, inhoudelijk tentoonstelling met werk van gevestigde kunstenaars.

De voorbereidingen van dit project zijn in volle gang en we gaan hier natuurlijk de nodige aandacht aan geven. Inmiddels staat de KinderKunstroute al in ons menu vermeld en vormt straks het informatiepunt voor dit bijzondere initiatief.