Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

2 x KIJKEN

6 december t/m 30 december

Van 6 t/m 30 december 2018 exposeren Jose van Waarde (schilderijen) en Cora Verhoog (Keramische objecten) in Galerie de Waag aan het Spaarne.

2 x KIJKEN

Een tentoonstelling met als thema 2 x KIJKEN. Vormt dit een aansporing om de geëxposeerde werken  heel erg goed te bekijken? Dienen bezoekers waakzaam te zijn voor optische illusies? Moet de bezoeker zich hoeden voor gezichtsbedrog? Zorgvuldig bestuderen van de werken leidt echter tot een andere conclusie.

Waar doorgaans een duo-expositie van schilderijen en 3-dimensionaal werk niet meer dan een harmonieuze combinatie oplevert is er bij deze tentoonstelling sprake van een wonderbaarlijk samenspel. Compleetheid is een woord dat hier nog beter bij past dan het gebruikelijke aanvullen. De keramische objecten vormen door het geraffineerde lijnenspel soms een verlengstuk van de organische schilderijen. Het woord symbiose, in de betekenis van samen verbinden mag hier gerust vallen. Kortom: een bijzondere tentoonstelling met werken waar men zeker twee maal naar mag kijken!

Jose van Waarde en Cora Verhoog

Het landschap in al haar facetten (bomen, water, spiegelingen) vormt de inspiratiebron voor Jose van Waarde, waarbij zij met name de weidsheid en de structuren probeert te verbeelden. Ook bij Cora Verhoog komen deze aspecten naar voren. De kleuren en structuren van de natuur ziet men in haar keramische werk steeds terugkomen. Cora omschrijft haar werkproces als het spelen met diverse vormen en het ontdekken van de mogelijkheden door plaatsing van kleur en lijn. Kortom: een spel met vorm, functie en betekenis. Voor Jose is het veel meer een zoektocht, een proces van schilderend aftasten. Een streven naar gelaagdheid en ordening waarbij toeval en ritme een rol kunnen spelen. En waarbij geometrische vormen (zoals diagonalen en cirkels) naar natuurbeelden worden vertaald.

Info en openingstijden

De tentoonstelling 2 x KIJKEN is vanaf donderdag 6 december tot en met zondag 30 december te bezichtigen in Galerie De Waag.

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur .

Op zondag 9 december wordt deze expositie om 15.00 uur geopend door Ruud Vermeer, hoofdredacteur van Pandora, tijdschrift voor kunst en literatuur.

Gegevens

Begin:
6 december
Einde:
30 december
Evenement Categorie:

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl

Gegevens

Begin:
6 december
Einde:
30 december
Evenement Categorie:

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl