Kijk voor openingstijden op de website van deze locatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“Als Parelmoer” verstilde foto’s en liefdes gedichten bij Kunst Centrum Haarlem

13 januari t/m 3 februari

De liefhebber van fotografie en dichtkunst is op 13 januari van harte uitgenodigd bij de opening van de tentoonstelling Als Parelmoer.

Als Parelmoer is een samenwerking tussen de fotograaf Gabriele Viertel en dichter Elly de Waard. Daan Cartens, dichter en conservator van het Literatuurmuseum in Den Haag opent om 15.00 uur de tentoonstelling bij Kunst centrum Haarlem. Tijdens de opening wordt het gelijknamige boek – uitgegeven door 99 Uitgevers/Publishers uit Haarlem – gepresenteerd.

In de foto’s van Gabriele Viertel (1969) staan beweging, dans en houding als expressie van het menselijk lichaam centraal. Gabriele fotografeert veel onder water waardoor een verstilde omgeving ontstaat met surrealistische elementen. Voor Als Parelmoer maakte ze 16 foto’s met titels als ‘My lost soul’, ‘Red Furie’ en ‘Secrets’.Dichter Elly de Waard (1940) heeft zich door die foto’s laten inspireren en plaatste er haar gedichten bij.

Gabriele Viertel ontving al verschillende internationale prijzen en nominaties en exposeerde onder andere in New York, Berlijn, Orleans, Parijs en Moskou.

Als Parelmoer verschijnt als vijfde deel in de reeks 99 Editions, in een gelimiteerde oplage van 99 exemplaren. Bij de bundel hoort een print van de foto Hunting van Gabriele Viertel.

De tentoonstelling is t/m 3 februari 2018 te zien in Kunst centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121 te Haarlem.

Als Parelmoer Artlunch

Op zondag 28 januari 2018, tijdens de Nationale Poëzieweek, is er een Artlunch te midden van de foto’s en de poëzie van Gabriele Viertel en Elly de Waard, die beiden aanwezig zullen zijn. Speciaal voor deze lunch komt artblogger Anna H. Lucy vanuit Polen naar Haarlem om te vertellen over deze bijzondere combinatie van kunst en poëzie. Er is heerlijk eten, verzorgd door Kunst & Staal op locatie door Sabien Bosman. Inschrijven voor de lunch à € 29,95 pp kan via www.kunstcentrum-haarlem.nl. Er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar.

Gegevens

Begin:
13 januari
Einde:
3 februari
Evenement Categorie:

Locatie

Kunst centrum Haarlem
Gedempte Oude Gracht 117-121
Haarlem, 2011 GP Nederland
Telefoon:
023-5327895
Website:
https://www.kunstcentrum-haarlem.nl/nl/

Gegevens

Begin:
13 januari
Einde:
3 februari
Evenement Categorie:

Locatie

Kunst centrum Haarlem
Gedempte Oude Gracht 117-121
Haarlem, 2011 GP Nederland
Telefoon:
023-5327895
Website:
https://www.kunstcentrum-haarlem.nl/nl/