Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“Een Verlate Lente” in de Wijngaardtuin

9 juni t/m 10 juni

wijngaardcollectiefwijngaardcollectief

Het eerste ei van het pas opgerichte Wijngaard Collectief is uitgebroed: “Een Verlate Lente”. Deze buiten-expositie van het collectief vindt plaats op 9 en 10 juni in, hoe kan het ook anders, de Wijngaardtuin in Haarlem.

De kunst prikkelt tot nadenken met een tikkeltje absurditeit. Het wordt alleszins een mooie tentoonstelling van objecten en installaties. Naast de deelnemende kunstenaars zullen er dichters en muzikanten optreden. De opening van dit alles zal plaatsvinden op vrijdagavond om 19:00 uur.

Het Wijngaard Collectief

Het Wijngaard Collectief is voort gekomen uit het multidisciplinaire kunst-initiatief “De Kunstlijn in de Wijngaard“ van Margo Rademakers. Zij startte in 2013 een jaarlijkse buiten-expositie in de Wijngaardtuin tijdens de Kunstlijn. Sindsdien levert het een mix op van verrassende, ambachtelijke en absurdistische objecten en installaties. Het geheel werd omlijst met muziek en poëzie en dat is een traditie die ze graag willen voortzetten.

Omdat de Kunstlijn Haarlem traditioneel in het eerste weekend van november plaats vindt, is het weer altijd een onzekere factor. Dat bracht de deelnemers na afloop van de Kunstlijn 2017 op het idee een collectief te vormen met kunstenaars die al in de tuin hebben geëxposeerd. Met dit collectief kan er ook in andere jaargetijden én op andere locaties geëxposeerd worden.

Wie doen er mee?

Het Wijngaard Collectief anno 2018 bestaat uit: Ap Esenbrink, Kuno Grommers, Jan Heijer, Kees Juffermans, Gijsbert Lameijer, Selina Post, Margo Rademakers, Didi Overman, Ellen van Putten, Erik Sok, Bita Bornak, Bob Wielaard en Guust Persoon. Dit gezelschap is te vinden op Facebook onder @wijngaardcollectief.

De Wijngaardtuin ligt tussen de Morinnesteeg en de Jansstraat in Haarlem.

Openingstijden

Opening expositie “Een Verlate Lente” op vrijdagavond 8 juni om 19:00 uur. Openingstijden 9 en 10 juni van 11:00 tot 17:00 uur.

Gegevens

Begin:
9 juni
Einde:
10 juni
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/wijngaardcollectief/

Locatie

Wijngaardtuin
Wijngaardtuin
Haarlem,
+ Google Maps
Website:
http://www.wijngaardcollectief.nl/

Gegevens

Begin:
9 juni
Einde:
10 juni
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/wijngaardcollectief/

Locatie

Wijngaardtuin
Wijngaardtuin
Haarlem,
+ Google Maps
Website:
http://www.wijngaardcollectief.nl/