Kijk voor openingstijden op de website van deze locatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Erotics – Masters of erotic photography

27 januari t/m 3 maart

Erotics

Galerie – 62 aan de Zijlweg 62 in Haarlem brengt met Erotics, masters of erotic photography een bijzondere expositie naar haar galerie. Deze tentoonstelling laat erotische foto’s zien van Irena Ionesco, Jan Saudek en Paul Blanca.

Irena Ionesco (Parijs, 1930) toonde in 1974 enkele foto’s bij de Nikon Gallery in Parijs. De foto’s trokken veel aandacht en al snel verschenen ze in tal van tijdschriften, boeken, en op exposities bij galeries over de hele wereld. Irina Ionesco is wel het meest bekend om haar foto’s van Eva, haar jonge dochter. De naakten leidden destijds tot een wereldwijd schandaal. De vrouwen op de foto’s van Ionesco zijn rijkelijk gekleed, uitgedost met juwelen, handschoenen en andere opschmuck, maar ook met halsbanden en andere fetisjistische rekwisieten. Ionesco toont de vrouw als object van seksueel bezit.

Jan Saudek (Praag, 13 mei 1935) is vooral bekend geworden met zijn bijgekleurde foto’s van dromerige werelden die gevuld zijn met naakte of halfnaakte figuren tegen een afgebladderde muur, waarbij vaak dezelfde elementen en symbolen terugkomen. Zijn foto’s doen denken aan de erotische fotografie uit het midden van de 19e eeuw en aan het werk van schilders als Balthus en Bernard Faucon. In zijn beginperiode gaat het vooral om het voorstellen van de jeugd, later verschuift het thema naar de ontwikkeling van jeugd naar volwassenheid en ouderdom (waarbij hij het onderwerp in dezelfde compositie over verschillende jaren volgt). Religie en de dubbelzinnigheid tussen man en vrouw zijn ook terugkerende thema’s in het werk van Jan Saudek. Zijn werk werd in de jaren negentig van de 20ste eeuw het onderwerp voor censuur in het Westen.

Paul Blanca, de autodidact fotograaf, geboren als Paul Vlaswinkel in 1958 te Amsterdam, baant met zijn zwart-wit- en soms kleurfotografie een weg door de huidige commercie. Tragedie is de leidraad in zijn negatieven op groot formaat: hij gelooft in dat ene moment, in die ene uitdrukking. Zijn interesse in fotografie werd aangewakkerd toen hij foto’s ging maken van Eva Veldhoen, de dochter van schilder Aat Veldhoen. In de jaren ’80 verwierf hij bekend met zijn confronterende, gewelddadige zelfportretten die geïnspireerd zijn op het werk van Andres Serrano en Robert Mapplethorpe. Dankzij mentor Mapplethorpe maakte Blanca zijn eerste stappen in de kunstwereld, die hem in New York introduceerde bij sterren als Grace Jones, Jasper Johns, Willem de Kooning en Keith Haring. Mapplethorpe zag Blanca “ als zijn enige concurrent”.

Gegevens

Begin:
27 januari
Einde:
3 maart
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Galerie-62
Zijlweg 62
Haarlem, 2013 DK
Telefoon:
06-55757310
Website:
http://www.galerie-62.nl/

Gegevens

Begin:
27 januari
Einde:
3 maart
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Galerie-62
Zijlweg 62
Haarlem, 2013 DK
Telefoon:
06-55757310
Website:
http://www.galerie-62.nl/