Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Jansje Hals’ in Fotogalerie De Gang

18 mei t/m 18 september

Naast Fotogalerie De Gang is De Wereld van Jansje gevestigd. Deze bijzondere cadeauwinkel/lunchroom in de Haarlemse binnenstad bestaat in mei dit jaar al weer 10 jaar. De ingang voor haar medewerkers ligt in de Peuzelaarsteeg. En het verhaal gaat dat ook de achterdeur van het atelier van Frans Hals daar op uit kwam.

Jansje Hals

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum zijn alle medewerkers van De Wereld van Jansje individueel geportretteerd in de stijl en sfeer van Frans Hals. En zijn er een drietal groepsportretten (zgn. schutterstukken) gemaakt. De fotografen Lukas Göbel en Theo Captein en styliste Pythia Tarenskeen zijn de kunstenaars van deze werken.

Informatie

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.

Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur.

Deze expositie is mogelijk gemaakt door: De Doopsgezinde Stichting Dowilvo, Kerk en Wereld en het Jan Pieter van Vredefonds.

Gegevens

Begin:
18 mei
Einde:
18 september
Evenement Categorie:

Locatie

Fotogalerie De Gang
Grote Houtstraat 43
Haarlem, 2011 SC Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.fotogaleriedegang.nl/

Gegevens

Begin:
18 mei
Einde:
18 september
Evenement Categorie:

Locatie

Fotogalerie De Gang
Grote Houtstraat 43
Haarlem, 2011 SC Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.fotogaleriedegang.nl/