Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Kunstenaars Collectief Velsen

26 april t/m 13 mei

KCV

Vanaf donderdag 26 april t/m zondag 13 mei 2018 exposeren 9 beeldend kunstenaars van het Kunstenaars Collectief Velsen hun werken in de expositieruimte van De Waag aan het Spaarne 30 in Haarlem. De burgemeester van de gemeente Velsen,  de heer Frank Dales,  zal deze expositie feestelijk openen op zondag 29 april om 16.00 uur.

Kunst uit de IJmond

Negen leden van het Kunstenaars Collectief Velsen (KCV) exposeren hun schilderijen en ruimtelijk werk in de sfeervolle expositiezaal van De Waag aan het Spaarne te Haarlem. Het Collectief heeft z’n vestiging in het historische ‘Raadhuis voor de Kunst‘ in de oude dorpskern van Velsen-Zuid. Een plek waar de creativiteit kennelijk in alle vormen tot ontplooiing komt, gelet op het veelzijdige werk dat het collectief in de Waag laat zien, waarbij in een aantal werken duidelijk een vleugje ‘IJmond signatuur’ waarneembaar is.

Deelnemende kunstenaars

Landschappen van Henk Zwanenburg met daarin vaak voertuigen, soms bijna fotografisch weergegeven. De omgeving, is dan met een duidelijke knipoog richting de impressionisten, in afwijkende kleuren en wilde streken geschilderd. Renske de Jong maakt doorgaans foto’s van de natuur doch zwerftochten in de havens van IJmuiden resulteren in een verrassende serie “mooi van lelijkte”. Intrigerend zijn eveneens de foto’s van Dianne Vivian Robinson, gepresenteerd in een totaalbeeld als drieluik.

Alsof de tijd lijkt verlaten” is de titel van het werk van Annelies van Nieuwmegen. Door een combinatie van verschillende technieken als collage, mono-print en fotografie ontstaat een gelaagdheid die past bij de geschiedenis van een verlaten stad. De Ontmoeting is de titel van een schilderij van Afke Spaargaren, een werk dat vorig jaar op de Dag van de Ontmoeting in Haarlem tot een boeiend vraag en antwoordspel tussen toeschouwers en kunstenares leidde. Kees Kalkman toont druksels, gesneden sjablonen en van blockprint inkt voorziene verfrollers. Zij vertellen de legenden van de zestiende-eeuwse Praagse rabbi Löw en de door hem voor de bescherming van de joodse gemeenschap in het leven geroepen Golem.

Voor Winnie Meijer-Rob zijn vogels in de media, (vogelgriep, friponil-affaire etc.), een bron van inspiratie. Met een kritische noot besteed zij veel aandacht aan vormgeving, kleur en detail. Voor de expositie in de Waag heeft zij de handgevormde keramische vogels gebroken, verlijmd en gitzwart gemaakt om hun uitzichtloze leven te verbeelden. Yvonne Piller, bekend van bronzen beelden van mens en dier, toont tijdens deze expositie een aantal van haar vogelbeelden. Petra Meskers toont een tableau van kleine werkjes. Gemengde techniek waarbij geconserveerde en gepigmenteerde vissenhuiden zoals leng, kabeljauw, zalm en tong gebruikt worden, soms op een achtergrond van handgeschept Kozo papier.

De Waag is geopend van do. t/m zo. van 13.00 tot 17.00 uur.

Gegevens

Begin:
26 april
Einde:
13 mei
Evenement Categorie:

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl

Gegevens

Begin:
26 april
Einde:
13 mei
Evenement Categorie:

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl