Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie Kweek Design 2018

3 november t/m 4 november

Kweekdesign

Gelukkig beseffen we steeds meer dat de aarde ons niet in grondstoffen kan blijven voorzien in het tempo waarmee we deze nu verbruiken. Dit inzicht heeft invloed op hoe kunst en design tegenwoordig tot stand komt. Laat je tijdens Kunstlijn Haarlem bij Kweek Design en MAAK Haarlem inspireren op het gebied van onderzoek en hergebruik.

Een huiskamer vol ontdekkingen bij Kweek Design

Stap bij Kweek Design een huiskamer binnen, en ontdek hoe designer Merel Slootheer kleurrijke pillen en oude medicijndoosjes hergebruikt en er prachtige insectenkunst van maakt.

Bewonder daarnaast de betoverend mooie keramieken kommen, borden, kannen en vazen van Cora Verhoog. Deze komen voort uit gevonden en bewaarde voorwerpen, allemaal met een verhaal.

Kom luisteren naar de verhalen van de makers van Studio Hamerhaai, die 20 jaar oude stoeltjes van de Johan Cruijf ArenA omtoverden tot Arena-stoelen met een strak design.

De hightech startup HB|3D werkt met een robotarm, en bespaart daarmee flink op grondstoffen. Bekijk hoe iedere 3D-geprinte lamp met deze techniek een unieke textuur krijgt.

Lezingen

Zaterdag  3 november, 14:00 uur, Kweek Design
Lezing: Niki Schoondergang van Studio Hamerhaai vertelt hoe zij van afval Dutch Design maakt. Een kijkje achter de schermen bij de makers van de Rijkswachters en de ArenAstoel.

Zondag 4 november, 14:00 uur, Kweek Design
Artist talk: Insecta – pharma: de introductie van een nieuwe klasse
Met insecta – pharma probeert Merel Slootheer de niet meer weg te denken, positie van medicijnen binnen onze maatschappij te illustreren door ze te vergelijken met insecten. De pil als entiteit met eigen karakter en classificatie systeem, de introductie van een nieuwe klasse.

Locatie en openingstijden:

Kweek Design (Haarlemmer Kweektuin), Kleverlaan 9, Haarlem
Openingstijden: 3 & 4 november 2018, 11.00 -17.00

Gegevens

Begin:
3 november
Einde:
4 november
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Kweek Design
Kleverlaan 9
Haarlem, 2023 JC
+ Google Maps
Telefoon:
06 514 67 492
Website:
http://www.kweekdesign.nl/

Gegevens

Begin:
3 november
Einde:
4 november
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Kweek Design
Kleverlaan 9
Haarlem, 2023 JC
+ Google Maps
Telefoon:
06 514 67 492
Website:
http://www.kweekdesign.nl/