Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Frans Hals en de Modernen

13 oktober 2018 t/m 24 februari 2019

Frans HalsFrans Hals Museum

De tentoonstelling “Frans Hals en de Modernen” toont de invloed van Frans Hals op de moderne schilders. Nooit eerder werden de schilderijen van Frans Hals tentoongesteld naast reacties op zijn werk uit de modernere tijden van de schilderkunst. Frans Hals was zijn tijd ver vooruit en dat zie je heel goed als je zijn werk ziet in combinatie met ‘de werken uit de 19e en 20e eeuw.

Frans Hals 2.0

Het was 150 jaar geleden dat Frans Hals (1582-1666) werd herontdekt en wist uit te groeien tot waar zijn naam nu voor staat. Een legendarische schilder. Lang werd zijn stijl niet gewaardeerd. Zijn manier van schilderen werd in de 18e en eerste helft van de 19e eeuw niet begrepen en viel uit de toon bij de toen gangbare stijlvormen. Maar rond 1860 werd Frans Hals herontdekt. Zijn virtuositeit en techniek werden een voorbeeld voor de moderne schilderkunst. Er kwam een geweldige herwaardering voor zijn werk en het duurde niet lang of zijn werk werd overal gerespecteerd door musea en verzamelaar.

In Haarlem werden zijn werken tentoongesteld in het toenmalige Gemeentemuseum, de voorloper van het Frans Hals Museum. En daarmee werd Haarlem een pelsgrimsoord voor liefhebbers én kunstenaars. Beroemde kunstenaars als Monet, Manet, Liebermann e.v.a. hebben toentertijd een bezoek aan Haarlem gebracht om zijn werk te bewonderen. En raakten geinspireerd door de vlotte penseelstreken van Frans Hals. De impact van Frans Hals op grote moderne schilders is dan ook heel erg groot.

Kaartverkoop

De belangstelling voor deze blockbuster in het Frans Hals Museum is erg groot. Koop daarom uw kaartje online. Bezoek daarvoor de website van het museum: Ticketinformatie

 

Gegevens

Begin:
13 oktober
Einde:
24 februari 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES
+ Google Maps
Telefoon:
023 5115775
Website:
http://www.franshalsmuseum.nl

Gegevens

Begin:
13 oktober
Einde:
24 februari 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
Haarlem, 2011 ES
+ Google Maps
Telefoon:
023 5115775
Website:
http://www.franshalsmuseum.nl