Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Daan Berkhof, Maartje Blans, Wim Borst en Rob van Bruggen te gast bij Pop-Up Galerie Bloemendaal

6 december t/m 22 december

Pop-up galerie BloemendaalJos Herni

Zaterdag 8 december wordt om 15.00 uur door Elbert Roest, burgermeester van Bloemendaal een expositie geopend van FIORE Kunst Kring Bloemendaal die 4 gastexposanten hebben uitgenodigd in hun Pop-up Galerie Bloemendaal.

Daan Berkhof (Haarlem, 1983) houdt zich van jongs af aan al bezig met tekenen. Met zijn eigen geboortestad als vertrekpunt ontdekt hij de rest van de wereld en laat hij jou, de kijker, met zijn tekeningen meegenieten in zijn kijk op deze bijzondere en vaak vergeten plekken. Bekende en minder bekende locaties in steden als Haarlem, Rotterdam en Amsterdam vormen het decor voor spannende scenes getekend in de stijl van de Klare Lijn. Met zijn gevoel voor kleur en unieke lijnenspel behoort Daan Berkhof tot de nieuwe generatie kunstenaars die zich deze stijl eigen heeft gemaakt en zich door ontwikkelt naar een nieuw niveau.

Daan Berkhof

Maartje Blans (1975) woonde en werkte in New York en China en expo­seerde o.a. tijdens de Venetië Biënnale 2015 en de wereldexpo in Shanghai, in Museum Kranenburgh en Museum Flehite en nu exposeert ze in de gemeente Bloemen­­­daal, waar ze ook geboren is. Blans’ verfijnde schilderijen en wandobjecten, op groot en klein formaat, komen los van de achtergrond, waardoor een intri­gerend spel van materie, licht en schaduw ontstaat. Het werk lijkt voortdurend te veranderen met de lichtinval en door de kijkrichting. Blans is gefascineerd door de esthetiek van verval en tijdelijkheid. Ze vindt schoonheid en inspiratie in de vergankelijkheid van het leven. Ze hoopt dat mensen rust vinden in het kijken naar haar werk, juist in deze drukke tijd.

 

De ontwikkeling van het keramische werk is voor Wim Borst een zoektocht binnen het afgebakende gebied van abstract geometrische volumes. Als een architect stapelt en versnijdt hij volumen, spelend met binnen- en buitenruimten, proporties, ritmes en vlakken. Sinds 2015 maakt hij weer gebruik van plexiglas in combinatie met keramiek, dat het illusionistische karakter van het werk nog meer versterkt. Na een Artist in Residence Sanbao – Jingdezhen China 2016, is hij aan het experimenteren met porselein. In Bloemendaal zal hij kubusvormen uit de ‘Borders Series’ presenteren.

De onderwerpen van Rob van Bruggen zijn foto’s variëren van moderne Madonna’s tot symbolisme uit de Victoriaanse schilderkunst. Vooral door het laatste laat hij zich het meest inspireren; de romantische periode van de Preraphaëlieten. Elk jaargetijde dwingt hem weer op pad te gaan en de natuur vast te leggen in zijn eigen “stijl”. Meestal oude bossen met ‘oerbomen’, die een sprookjesachtige fantasiesfeer uit­ ademen. De keuze van de modellen, kleding en accessoires zijn daarbij belangrijk.Door gebruik te maken van hele jonge meisjes in donkere bossen, verlaten gebouwen of een onheilspellende omgeving, word een meer sinistere sfeer gecreëerd.

Rob van Bruggen

Rob van Bruggen

 

Pop-up Galerie Bloemendaal – Geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 – 18:00 uur | Bloemendaalseweg 46, Bloemendaal

Gegevens

Begin:
6 december
Einde:
22 december
Evenement Categorie:

Locatie

Pop-up galerie Bloemendaal
Bloemendaalseweg 46
Bloemendaal, 2061 CL
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
6 december
Einde:
22 december
Evenement Categorie:

Locatie

Pop-up galerie Bloemendaal
Bloemendaalseweg 46
Bloemendaal, 2061 CL
+ Google Maps