Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gent – Haarlem: Beste Buren

8 juni t/m 28 juni

Gent-Haarlemkzod

In het culturele Nederland-Vlaanderen jaar 2015 ging Kunstenaarsvereniging KZOD uit Haarlem een vriendschapsband aan met het Centrum Artistiek talent (CAT) uit Gent. De daaruit voortvloeiende uitwisseling van kunst en kunstenaars tussen beide steden kreeg een plaats in het gemeentelijk programma Haarlem-Vlaanderen.

Bijzonder aan deze uitwisseling was dat de beeldend kunstenaars uit Haarlem en Gent, twee steden die overigens beiden bescherming ontvangen van de heilige St.Bavo, direct met elkaar, maar ook met elkaars werk, cultuur en steden in contact kwamen.

Gent – Haarlem: Beste Buren

In 2018 en 2019 vindt opnieuw een uitwisseling plaats. Onder de titel “Gent – Haarlem: Beste Buren” exposeren 12 beeldend kunstenaars uit Vlaanderen gedurende de maand juni in de historische Kloostergangen van het Haarlems Stadhuis.

De werken van de 12 beeldend kunstenaars uit Vlaanderen tonen een groot scala van fantasierijke thema’s. Zoals bij de foto’s van Lucas Bertels en de sculpturen van Frans Frengen. De schilderijen van Svetlana Sintseva tonen een weelderige uitbeelding van klassieke onderwerpen. Interessant zijn daarnaast de kleurrijke viltnaaldobjecten van Lucrece Surmont , de beelden van Francois Blommaerts en de abstracte weerspiegelingen van Lut d’Have. Voorts kan Lambertus Vermeiren met o.m.zijn magisch realistisch werk als een veelzijdig beeldend kunstenaar worden gekenschetst. Intrigerend zijn zonder meer de poppen van Cetin Soner, gebaseerd op mystieke verhalen. De expositie toont verder werk van Ria de Lijster, Joy Galis, Paul Hofman en Marianne Vandenberghe.

Opening

Deze tentoonstelling in het kader van de bijzondere uitwisseling wordt op vrijdag 8 juni feestelijk geopend door Jos Wienen, burgemeester van Haarlem. Hierna zal het woord gevoerd worden door Johan Beke, voorzitter van CAT Vlaanderen.

De expositie loopt vanaf vrijdag 8 juni t/m donderdag 28 juni en is van maandag t/m vrijdag vanaf 08.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Gegevens

Begin:
8 juni
Einde:
28 juni
Evenement Categorie:

Locatie

Kloostergangen
Grote Markt 2
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
8 juni
Einde:
28 juni
Evenement Categorie:

Locatie

Kloostergangen
Grote Markt 2
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps