Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hals meets Vinci

4 oktober t/m 5 december

Hal meets VinciFotograaf: Fjodor C. Buis

Haarlem beleeft dit najaar een ware cultuurexplosie. Zo vieren de Stadsschouwburg en de Toneelschuur hun verjaardagen met feestprogramma’s, presenteert het Teylers Museum tekeningen van Leonardo da Vinci, exposeert het Frans Hals Museum werken van Manet en Van Gogh, spelen Spinvis, Maaike Oubotter en Grandbrothers op het Take Me to Church Festival en komt ons eigen Kunstlijn Haarlem evenement ook steeds sneller dichtbij.

Hals meets Vinci

Maar er gebeuren nog meer bijzondere dingen in onze stad. In de Schagchelstraat -in het historische centrum van de stad- start op 4 oktober de expositie Hals meets Vinci. Daar worden dan 15 duo-portretten geëxposeerd van Haarlemmers én inwoners van het Toscaanse plaatsje Vinci. Onze stadsgenoten zijn geportretteerd in de stijl van Frans Hals met een zgn. molensteenkraag tegen een donkerbruine achtergrond.  De inwoners van Vinci staan tegen een achtergrond van de Mona Lisa (zonder Mona) afgebeeld.

 

In Italië zijn de geportretteerden verlicht door het zachte schaduwlicht van de Toscaanse zon en in Haarlem door gesimuleerd raamlicht, herkenbaar uit de schilderijen van Frans Hals. Fotograaf Fjodor C. Buis portretteerde op deze wijze o.a. onze Ann Demeester van het Frans Hals museum tegenover Roberta Barsanti van Museo Leonardiano Vinci en  Tony Petua van restaurant Casa di Papi in de Barrevoetestraat tegenover Pizzabakker Cristina Caucci. Maar er hangen ook afbeeldingen van onze burgermeester en van kroegbazen, ijsmakers, kunstenaars en bewoners.

 

Deze bijzondere expositie vormt daarmee een verbinding tussen de twee grote tentoonstellingen van tekeningen van Leonardo da Vinci in het Teylers Museum en de expositie ‘Frans Hals en de Modernen’ in het Frans Hals Museum.

Gegevens

Begin:
4 oktober
Einde:
5 december
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Schagchelstraat
Schagchelstraat
Haarlem,
+ Google Maps

Gegevens

Begin:
4 oktober
Einde:
5 december
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Schagchelstraat
Schagchelstraat
Haarlem,
+ Google Maps