Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Witte Gordijn

11 augustus t/m 9 september

Het witte gordijn

Een van de mooiste functies in de kunstwereld is die van de curator. Als curator mag je immers een tentoonstelling organiseren. Je kan dan bepalen welk werk wordt tentoongesteld én hoe dat aan het publiek kan worden gepresenteerd.

Bij De Vishal stellen 50 kunstenaars hun werk ter beschikking. Van 11 augustus tot en met 9 september kun je zelf -net als een curator- bepalen welk werk waar komt te hangen. Met als resultaat iedere dag een andere tentoonstelling. Jaap van Luin, psychiater (NP) en kunstminnaar opent de expositie en zal een eerste keuze maken. Durg jij dat ook aan? Grijp dan nu je kans!

Het Witte Gordijn

Achter een wit gordijn staan alle kunstwerken van de Vishal-leden genummerd opgesteld. De bezoeker komt binnen en ziet alleen het boek met daarin de afbeeldingen van de kunstwerken. Hij of zij maakt een keuze, de suppoost haalt het werk op van achter het gordijn en plaatst dat, op aanwijzingen van de bezoeker, in de Vishal. Aan het einde van de dag heeft zich een tentoonstelling gevormd, die door het publiek is samengesteld. Tegen sluitingstijd worden alle kunstwerken door de suppoost weer teruggezet achter het witte gordijn. De volgende dag is de Vishal ‘leeg’ en herhaalt zich het proces tot weer een nieuwe ‘dagtentoonstelling’.

Na een maand zijn er dertig verschillende exposities voorbijgekomen in samenwerking met de bezoekers. Aan het einde van elke dag wordt de gevormde tentoonstelling vastgelegd en gedeeld via de website en social media. De Vishal roept iedereen op langs te komen en curator te zijn voor een dag. Het ‘Witte Gordijn’ is een initiatief van Jolanda Prinsen.

De Vishal

De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium.

Gegevens

Begin:
11 augustus
Einde:
9 september
Evenement Categorie:

Locatie

De Vishal
Grote Markt 20
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps
Telefoon:
023-5326856
Website:
http://www.devishal.nl/

Gegevens

Begin:
11 augustus
Einde:
9 september
Evenement Categorie:

Locatie

De Vishal
Grote Markt 20
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps
Telefoon:
023-5326856
Website:
http://www.devishal.nl/