Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jeugdportretten als spiegel van het verleden in de Waag

16 augustus t/m 2 september

kzod de waag

Van 16 augustus tot 2 september exposeert Rob Daniëls uit Beverwijk in de fraaie historische expositieruimte in de Waag aan het Spaarne. Met bijzonder nieuw gemaakte portretten van personen uit het verleden.

Post Jeud portretten

Post Jeugd portretten noemt de beeldend kunstenaar deze werken, waarbij hij gedetailleerd uit de doeken doet hoe hij daartoe is gekomen. Doorgaans geen vooraf geplande werken maar portretten die veelal op gevoel of na plotseling opkomende fantasieën zijn ontstaan. Rob streeft er als echte portrettist wel naar om tijdens dit creatieve proces de persoon, die hij onbewust in gedachten heeft, in een laatste fase zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Hoe de persoon er destijds echt heeft uitgezien en een tipje van de sluier van de persoonlijkheid van de geportretteerde op te lichten. Dus meer te tonen dan alleen een treffende gelijkenis.

Het ontstaansproces van deze portretten wordt door Rob uitvoerig met voorbeelden toegelicht. Daarbij kunnen opgedane ervaringen tijdens poseersessies van invloed zijn. Het toeval kan zeker een rol spelen, een bepaald gezicht doet hem – al schetsend – plotseling denken aan een oude vriend, een ander gezicht op een gebeurtenis met een familielid na een huiselijk drama in het verleden. Bij het maken van een tekening van een jong meisje voor een wand met hertenkoppen realiseerde hij zich plotseling dat hij onbewust een jeugd portret van zijn grootmoeder had gemaakt. Een spannend traject noemt de beeldend kunstenaar het maken van de portretten waar hij het afgelopen jaar mee bezig is geweest. Een proces van eindeloos arceren in sepia, inkt of zwart krijt en vervolmaking met andere materialen. Met als resultaat: een jeugd portret!

Opening en openingstijden

De werken van Rob Daniëls zijn vanaf donderdag 16 augustus t/m zondag 2 september 2018 te bezichtigen in Galerie De Waag, Spaarne 30 te Haarlem.

De openingstijden zijn van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De opening vindt plaats op zondag 19 augustus om 16.00 uur.

Gegevens

Begin:
16 augustus
Einde:
2 september
Evenement Categorie:

Organisator

KZOD
Website:
http://www.kzod.nl/

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl

Gegevens

Begin:
16 augustus
Einde:
2 september
Evenement Categorie:

Organisator

KZOD
Website:
http://www.kzod.nl/

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl