Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kunstlijn Noord-Hollands Archief x Dolhuys

1 november t/m 9 november

Tijdens de Kunstlijn presenteert het Noord-Hollands Archief in samenwerking met het Dolhuys | museum van de geest een combinatie tussen klassieke en hedendaagse kunstwerken. Het thema van de Kunstlijn is dit jaar ‘Omzien naar nu’. Door moderne werken uit de collectie van het Dolhuys te combineren met werken uit de collectie van het Noord-Hollands Archief, krijgt de bezoeker de kans om tijdloze thema’s zoals religie en stadsgezichten vanuit een heel nieuw perspectief te benaderen.

Is kunst tijdloos?

Waar kijk je naar als je naar kunst kijkt? En als je kijkt, hoe kijk je dan? Kun je verbanden leggen tussen kunstwerken van vier of vijf eeuwen oud en hedendaagse kunst? Met andere woorden: is kunst tijdloos?

In de Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief, worden onder meer stadsgezichten van tekenaar en illustrator Maarten Oortwijn uit begin 20e eeuw getoond naast werk van Outsider-kunstenaar Jefke Dijkstra. Zij creëert indrukwekkende tekeningen met ritmische patronen en prachtige kleuren. Stenen, ramen en andere architectonische elementen lopen in elkaar over. Oortwijn tekende stads- en dorpsgezichten en landschappen en legde veranderingen in het landschap met ‘n scherp oog voor historie op papier vast.

Openingstijden

De expositie in het Noord-Hollands Archief is te zien vanaf donderdag 1 november t/m vrijdag 9 november 2019, ma-vr 9.00 – 17.00 uur, Jansstraat 40, Haarlem. Op zaterdag 3 en zondag 4 november geopend tijdens Kunstlijn Haarlem.

Zaterdag 3 november van 12.00-17.00 uur en zondag 4 november van 10.00-17.00 uur.

 

Gegevens

Begin:
1 november
Einde:
9 november
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Noord Hollands Archief
Jansstraat 40
Haarlem, 2011 RX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023-5172700
Website:
http://noord-hollandsarchief.nl/

Gegevens

Begin:
1 november
Einde:
9 november
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Noord Hollands Archief
Jansstraat 40
Haarlem, 2011 RX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023-5172700
Website:
http://noord-hollandsarchief.nl/