Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KZOD in De Waag tijdens Haarlem Cultuur Festival

8 september t/m 9 september

kzod de waag

Op zaterdag 8 en zondag 9 september vindt het Haarlem Cultuur Festival plaats. Een druk weekend vol culturele activiteiten samenvallend met de jaarlijkse Open Monumentendagen.

In Europa

Kunstenaarsvereniging KZOD haakt daar met een aantal activiteiten op in. Het thema van de Open Monumentendagen luidt dit jaar “In Europa”, zowel in De Waag aan het Spaarne als De Kloostergangen in het Stadhuis aan de Grote markt exposeren beeldend kunstenaars werk gebaseerd op dit thema.

Tekenles voor kinderen in De Waag

Daarnaast vinden dit jaar in De Waag aan het Spaarne diverse activiteiten plaats. Zowel zaterdag als zondagmiddag wordt van 14.00 uur tot 15.30 uur in de fraaie historische tekenzaal tekenles naar model voor kinderen – van 7 t/m 12 jaar – gegeven. Onder begeleiding van een beeldend kunstenaar (tekenaar) van KZOD. De kosten hiervoor bedragen €. 2,50 per kind. Inschrijven via de website van KZOD: www.kzod.nl

Haarlemse Cultuurnacht

Zaterdag 8 september start om 20.00 de Haarlemse Cultuurnacht. Op de tekenzaal op de 2e verdieping vinden vanaf 20.30 uur tot 00.00 uur 6 korte tekensessies voor belangstellenden plaats. Bezoekers kunnen in selecte groepjes van 15-20 personen tekenles naar model krijgen. De expositieruimte op de 1e verdieping biedt daarnaast een heel speciaal programma waarin beeldende kunst, muziek en videoprojecties als bij een soort “Gesamtkunstwerk” samenvallen.

Onder de titel “Geschilderde Animatie” van beeldend kunstenaars Herman van den Heuvel en Eveline Hardeman en muziek uitgevoerd door 5 leden van het Ten Toon Ensemble. Een jong, energiek en veelzijdig muziekensemble, vermaard vanwege hun verrassende optredens. Voor bezoek aan het concert, de videopresentaties en tekenlessen naar model: aanmelden via www.haarlemsecultuurnacht.nl

 

Gegevens

Begin:
8 september
Einde:
9 september
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl

Gegevens

Begin:
8 september
Einde:
9 september
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

De Waag
Spaarne 30 rd
Haarlem, 2011 CJ
+ Google Maps
Telefoon:
023-5290044
Website:
http://www.kzod.nl