Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lenie Kamstra in Archeologisch Museum

3 november t/m 4 november

Hidden in ClayLenie Kamstra

Tijdens Kunstlijn Haarlem exposeert Lenie Kamstra in het Archeologisch Museum aan de Grote Markt 18k.

Hidden in Clay

De expositie van Lenie bestaat uit een serie ‘kleitabletten’ onder de titel Hidden in Clay, bodemschatten uit een paradijselijke tuin.

Inspiratiebron voor Lenie zijn echte kleitabletten uit Tell Sabi Abyad (Syrie). Deze tabletten met verhalen uit een ver verleden inspireerden haar enorm. Verbinding met de natuur, andere culturen en het onderbewuste zijn terugkerende thema’s in Lenie Kamstra’s werk. Haar schilderijen en houtsculpturen laten een verlangen naar een paradijselijke wereld zien. Behalve vrij werk maakt Lenie Kamstra kunstwerken in opdracht voor bedrijven, hospitia en wooncentra. Haar schilderijen en houtsculpturen zijn opgenomen in bedrijfs- en particuliere collecties in binnen-en buitenland.

Openingstijden tijdens Kunstlijn Haarlem

Kom kijken en geniet van deze hedendaagse versies van eeuwenoude bodemschatten! Tijdens de Kunstlijn is het museum op zaterdag 3 en zondag 4 november open van 11.00-17.00 uur! De toegang is gratis.

Het Archeologisch Museum Haarlem is gevestigd in de zeventiende eeuwse gewelvenkelder van de Vleeshal aan de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Het is een museum voor stadsarcheologie; met bodemvondsten uit Haarlem en omgeving.

Het Archeologisch Museum houdt rekening met kinderen. De vitrines hebben een prettige hoogte voor kinderen. Er zijn speurtochten en je kunt zelf als archeoloog aan de slag in onze mini-opgraving. Wil je met je klas komen; dat kan. Speciaal voor schoolklassen zijn er rondleidingen die worden uitgebreid met opdrachten, zoals het determineren van scherven of grondmonsters.

Hidden in Clay

Gegevens

Begin:
3 november
Einde:
4 november
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Archeologisch Museum Haarlem
Grote Markt 18K
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps
Website:
http://www.archeologischmuseumhaarlem.nl/home.html

Gegevens

Begin:
3 november
Einde:
4 november
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Archeologisch Museum Haarlem
Grote Markt 18K
Haarlem, 2011 RD
+ Google Maps
Website:
http://www.archeologischmuseumhaarlem.nl/home.html