Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Galerie-62: Werk van Leo Divendal

21 april t/m 19 mei

Leo Divendal

Voor de expositie SCÈNES-SUR-MER in Galerie-62 werkte Leo Divendal een fotografische visie uit op het albasten kustlandschap in Normandië. Er zijn twee reeksen uit zijn werk te zien: SCÈNES-SUR-MER & PASSAGE ÉTRETAT.

Een plek als de Normandische kust blijkt in de visie van Leo Divendal een theatrale locatie te zijn om patronen, gebruik van de ruimte, het speelse lichaam, de verhouding tot de natuur, de traagheid tegenover het haastige leven in zijn precieze beeldtaal gestalte te geven.

In Scène-sur-mer is het strand een podium voor een ongeschreven choreografie, een danse rurale. Mensen gaan op in de ruimte, verenigen zich met de lucide natuur in een optimale overgave.

In passage Étretat speelt de natuur zelf in de vorm van de mythische krijtkust de hoofdrol. Deze door de natuur gevormde kust waarin het land scherp is afgesneden naar de zee, vormt met grote poorten en naaldachtige eilanden een wonderbaarlijk landschap.

Beide reeksen worden in Galerie-62 in Haarlem getoond en spelen een complementaire rol. Scène-sur-mer in kleurige, passage Étretat in zwart-witte tonen, in bijzondere kleinere en grotere drukken.

Moutarde

Nog maar kort geleden startte Leo Divendal de publicatie van een serie cahiers onder de verzamelnaam: moutarde. Bij deze expositie in Galerie-62 worden twee nieuwe cahiers in deze reeks door Leo Divendal zelf gepresenteerd. Op zaterdag 21 april om 15.30: Scène-sur-mer.  En op zondag 6 mei om 15.30 is dat zijn passsage Étretat.

De expositie, met foto’s uit beide cahiers, wordt door de maker op zaterdag 21 april om 15.30 geopend. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Openingstijden zijn donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Gegevens

Begin:
21 april
Einde:
19 mei
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie-62
Zijlweg 62
Haarlem, 2013 DK
+ Google Maps
Telefoon:
06-55757310
Website:
http://www.galerie-62.nl/

Gegevens

Begin:
21 april
Einde:
19 mei
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie-62
Zijlweg 62
Haarlem, 2013 DK
+ Google Maps
Telefoon:
06-55757310
Website:
http://www.galerie-62.nl/