Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Haarlem op z’n mooist! Debuut Olaf Kramer in De Dakkas

2 november t/m 30 november

Olaf Kramer

Door Marjolein Blaauwbroek

Verlaten pleinen. Besneeuwde Sint Bavo. Hollandse luchten. Olaf Kramer legt Haarlem sereen vast. Als de betoverende luchten, waar Holland om bekend is, Haarlem bedekken stormt Olaf naar parkeergarage De Kamp. Voor het beste uitzicht over de stad. Zijn instagram staat er vol mee. Tijdens de Kunstlijn is zijn debuut en presenteert hij voor het eerst zijn Haarlem op groot formaat. Heel toepasselijk in De Dakkas, het nieuwe horecapaviljoen boven op De Kamp.

Waar zijn de Haarlemmers op zijn foto’s? Olaf lacht om de vraag. “Die zijn er wel, ze doen wat mensen doen. Bewegen. Door een lange sluitertijd worden de voorbijgangers bijna onzichtbaar en smelten samen met de foto.”

Haarlem op z’n mooist!

Waarom architectuur? “Architectuur is door, maar ook voor mensen gemaakt. Voor mijn werk maak ik digitale artist impressies van architectuur die nog gebouwd gaat worden. Als reactie daarop fotografeer ik monumentale gebouwen die een geschiedenis bevatten. Die een sfeer uitdragen die dagelijks zichtbaar is en ons onbewust beïnvloed. Deze sfeer probeer ik te vangen met mijn camera.” Alles wat op zijn stadsfoto’s gebeurd valt samen, zonder dat hij er bewust op zoek naar is.

Wat maakt Haarlem bijzonder? “Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg. Mijn ouders runde een jeugdherberg in het kasteel van Rijckholt wat mijn affiniteit met oude gebouwen verklaart. Soms heb ik heimwee naar Limburg en in het bijzonder Maastricht. In Haarlem vind ik eenzelfde soort knusse, kleinstedelijke gezelligheid.”

Olaf is zijn rustige fotospot kwijt, maar Haarlem is een échte fan rijker. “Ik voel mij bevoorrecht dat ik in de stad woon.”

De Dakkas | De Witstraat 1A | Haarlem

Tijdens Kunstlijn Haarlem geopend op vr 2 nov , za 3 nov & zo 4 november 2018. Maar ook nog de hele maand november te zien in De Dakkas.

Gegevens

Begin:
2 november
Einde:
30 november
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

De Dakkas
De Witstraat 1A
Haarlem, 2011 DV
+ Google Maps
Telefoon:
023 574 9526.
Website:
http://www.dedakkas.nl/

Gegevens

Begin:
2 november
Einde:
30 november
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

De Dakkas
De Witstraat 1A
Haarlem, 2011 DV
+ Google Maps
Telefoon:
023 574 9526.
Website:
http://www.dedakkas.nl/