Kijk voor openingstijden op de website van deze locatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schilderijen en aquarellen van Eric de Nie bij Kunsthandel KRUIS-WEG68

19 januari t/m 17 februari

Op vrijdag 19 januari om 16.00 uur zal de heer Jaap Lampe (Algemeen directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem) de tentoonstelling openen van Eric de Nie bij Kunsthandel KRUIS-WEG68. Deze tentoonstelling toont schilderijen en aquarellen van Eric de Nie. Deze tentoonstelling is geopend tot 18 februari 2018.

Eric de Nie

Eric de Nie (1944) is geen onbekende naam in onze stad. Hij heeft gestudeerd aan de Rietveldacademie in Amsterdam en heeft zich in het verleden verbonden als docent Schilderen aan de Haagse Academie van Beeldende Kunsten en aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten.

Als kunstenaar heeft Eric de Nie diverse prijzen gewonnen en zijn werk valt te bewonderen in binnen- en buitenland. Verschillende musea hebben zijn werk in hun collectie opgenomen waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Gemeente Museum in Den Haag en ‘ons eigen’ Frans Hals Museum in Haarlem.

Zijn werk heeft een eigen stijl en is daardoor ook herkenbaar. Zelf zegt Eric daarover (citaat uit 2004):

“Ik wil mijn werk laten ‘beeldklinken’, alsof ik binnen de wereld van de abstracte schilderkunst een equivalent van een muzikale perceptie oproep. Ritmische lijnen en vibrerende kleuren vormen een partituur”.

“Wanneer ik begin te schilderen op muziek, breng ik mijzelf in een toestand waarbij de lengte van de muzikale compositie als het ware de ruimte van het schildersdoek aangeeft.”

Kijk voor meer informatie over zijn werk en achtergronden op de website van Eric de Nie.

 

Gegevens

Begin:
19 januari
Einde:
17 februari
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthandel Kruis-weg 68
Kruisweg 68
Haarlem, 2011 LE
Telefoon:
0653566594
Website:
http://kruis-weg68.com

Gegevens

Begin:
19 januari
Einde:
17 februari
Evenement Categorie:

Locatie

Kunsthandel Kruis-weg 68
Kruisweg 68
Haarlem, 2011 LE
Telefoon:
0653566594
Website:
http://kruis-weg68.com