Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sculpturen van Kevin Bauer in 37PK

14 juli t/m 9 september

Kevin Bauer

Vormaliteit2 

Kevin Bauer

Met een speels gemak lijken de sculpturen van Kevin Bauer (1987) tot stand gekomen, alsof hij met allerlei voorhanden materialen ruimtelijk een snelle tekening heeft geschetst. De sculpturen zijn samengesteld uit onbewerkte en bewerkte materialen, gebruiksvoorwerpen en artefacten en geven de indruk willekeurig te zijn ontstaan. Bij nader inzien blijken ze secuur te zijn geconstrueerd, met veel zorg voor details. Ook de plaatsing in de ruimte en ingrepen in de context van de beelden onthullen een zorgvuldige afweging. Deze balans tussen intuïtief, vlot werken enerzijds en een precies, gewogen productieproces anderzijds geeft de sculpturen van Bauer hun beeldende kracht.

 

Doordat Kevin Bauer een centrale rol toebedeelt aan materiaal, vorm, kleuren en constructie draait het vooral om het object zelf als onderwerp. Toch refereren de werken aan meer dan alleen het ding an sich. Zowel van een afstandje als dichtbij krijgen we een dosis ‘eye candy’ geserveerd, in aantrekkelijke pakketjes van vorm en kleur. In die zin gaat het werk sterk over verleiding en verwijst het naar de wereld van reclame en commercie. Er wordt iets aangeprezen, maar wat eigenlijk? Bauer vraagt hiermee indirect aandacht voor de waarde die mensen hechten aan materie en bevraagt in zijn sculpturen het moment waarop werkelijke waarde ontstaat.

Werk van Kevin Bauer is te zien t/m 9 september 2018 op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur bij 37PK. Gratis entree

Gegevens

Begin:
14 juli
Einde:
9 september
Evenement Categorie:

Locatie

37PK
Groot Heiligland 37
Haarlem, 2011 EP Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.37pk.nl/

Gegevens

Begin:
14 juli
Einde:
9 september
Evenement Categorie:

Locatie

37PK
Groot Heiligland 37
Haarlem, 2011 EP Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.37pk.nl/