Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Teken van leven’: striptekeningen in museum het Dolhuys

9 mei t/m 1 september

Teken van LevenMuseum het Dolhuys

Striptekeningen over burn-out en de overgang: met de pop up-tentoonstellingTeken van levenbrengt museum het Dolhuys een actueel thema op originele wijze in beeld. De tekeningen zijn afkomstig uit de autobiografische graphic novels ‘Oomen stroomt over’ van Francine Oomen en ‘het Burn-out Dagboek’ van Maaike Hartjes.

Deze tentoonstelling is ook onderdeel van de Stripdagen Haarlem (25 mei t/m 3 juni 2018). Het thema van de Stripdagen Haarlem is dit jaar ‘De Maakbare Mens’.

Teken van Leven: met werk van Maaike Hartjes & Francine Oomen

Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes (1972) opeens niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel: ze heeft een burn-out. Ze besluit een dagboek bij te houden met tekeningen en collages. Door dagelijks een dagboek bij te houden, probeert Hartjes haar burn-out te doorgronden. Waar komt haar burn-out vandaag? En hoe kan ze er voor zorgen dat het haar niet nog eens overkomt?

Op haar 52e stelt Francine Oomen (1960) vast dat ze zichzelf kwijt is. Ze stopt met de bekende ‘Hoe overleef ik…’-serie en start een zoektocht. Dat mondt uit in ‘Oomen stroomt over’, een persoonlijk verslag van haar worsteling met de overgang. Nadat Oomen ontdekt dat ze in de overgang zit (of eigenlijk de peri-menopauze), komt ze tot de conclusie dat er nog steeds een taboe heerst rondom de overgang: vrouwen praten er weinig over en er wordt nauwelijks over geschreven. Ze neemt het heft in eigen handen.

 

Gegevens

Begin:
9 mei
Einde:
1 september
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Museum Het Dolhuys
Schotersingel 2
Haarlem, 2021 GE
+ Google Maps
Telefoon:
0235410670
Website:
http://www.hetdolhuys.nl/

Gegevens

Begin:
9 mei
Einde:
1 september
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Museum Het Dolhuys
Schotersingel 2
Haarlem, 2021 GE
+ Google Maps
Telefoon:
0235410670
Website:
http://www.hetdolhuys.nl/