Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Aandacht surrealistische verzameling Joseph Bruyn van René Swertz

8 september t/m 13 oktober

Joseph Bruyn

De Haarlemmer René Swertz heeft ruim 100 tekeningen, schilderijen en foto’s verzameld in de abstracte en surrealistische stijl van Joseph Bruyn. Hij startte zijn verzameling na een reorganisatie bij Johan Enschedé, waar hij werkzaam was. Zijn eerste aanschaf in 2014, een bijzondere airbrush ‘zonder titel 6’, hangt in de tentoonstelling.

Over zijn liefde voor het werk van Joseph Bruyn zegt hij: ‘Van de werken die ik kocht veroverden vooral de vroege werken van Joseph Bruyn een bijzondere plek in mijn hart. De surrealistische mix van sciencefiction en het Afrikaanse tribale in de schilderijen vond ik meteen erg mooi. Daarnaast zijn er veel tekeningen met een politiek kritische noot en een humor die mij aanstaat, karikaturen en Dali-achtige woestijnlandschappen.’

Joseph Bruyn (1950 Monrovia (Liberia) – 2005 Maarn) is schilder en lithograaf met als belangrijkste onderwerp surrealisme / buitenaardse wezens. Toen Swertz eenmaal begon met het aankopen van het werk van Joseph Bruyn heeft hij alles wat voor een goede prijs werd aangeboden aangeschaft. Zodoende toont zijn verzameling de evolutie van het werk van Bruyn van midden 70 tot eind 80. Een selectie van de verzameling is voor het eerst in de openbaarheid te zien.

Op 8 september om 15.00 uur opent gastcurator en verzamelaar René Swertz zijn tentoonstelling in het Kleinste Museum van Haarlem.

 

Het Kleinste museum van Haarlem van Kunst centrum Haarlem

Het Kleinste museum van Haarlem is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 119, is 24 uur per dag geopend en te bezichtigen vanaf de stoep. Het Kleinste museum van Haarlem presenteert 10x per jaar een uniek voorwerp of verzameling van een min of meer bekende Haarlemmer.

Gegevens

Begin:
8 september
Einde:
13 oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Het Kleinste museum van Haarlem
Gedempte Oude Gracht 119
Haarlem, 2011GP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023 5327895
Website:
https://www.kunstcentrum-haarlem.nl

Gegevens

Begin:
8 september
Einde:
13 oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Het Kleinste museum van Haarlem
Gedempte Oude Gracht 119
Haarlem, 2011GP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023 5327895
Website:
https://www.kunstcentrum-haarlem.nl