Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

We gaan naar Zandvoort

16 november 2018 t/m 10 maart 2019

Zandvoort

De tentoonstelling: ‘We gaan naar Zandvoort! is een digitale reis van verleden naar heden’. In het Zandvoorts Museum reis je van Amsterdam naar Zandvoort met de Blauwe Tram en de Sprinter.

We gaan naar Zandvoort…

In het Zandvoorts Museum ervaar je de reis van honderd jaar geleden en van nu. Nooit eerder is deze reis en een bezoek aan het strand vermengd met hedendaagse digitale kunst. Sterker nog, het gaat hier om een primeur waar de bezoeker wordt meegenomen in een reis door de tijd door multimedia kunstenaar Stefan de Groot. De tram en de trein reden al vanaf 1918 op Zandvoort. ‘We gaan naar Zandvoort!’ laat de reis met de tram in het verleden zien én de reis met de trein in het heden. Hierdoor ontstaat een dynamische tijdsprong waarin het verleden in kleurrijke beelden tot leven komt. Stefan de Groot dook in het verleden en schildert het verleden en heden met de nieuwste digitale technieken. Naast de schilderijen is de reis ook te volgen in een video documentaire. Het laat de reis met de tram en trein zien en bij elke tussenstop wordt er ingegaan op de historie.

Panorama

Eenmaal aangekomen in Zandvoort wordt de boulevard en het strand van 1926 tot leven gebracht in een groot digitaal panorama. Het schilderij wordt geschilderd in een impressionistische stijl, terwijl het verhaal wordt verteld over het strandleven van de jaren twintig. Het laat het Zandvoort zien in de hoogtijdagen en de desastreuze afloop in de Tweede Wereld Oorlog. Naarmate het verhaal vordert wordt het panorama voltooid. Voor het maken van het levende schilderij ontwikkelde Stefan de Groot een nieuwe techniek die nog niet eerder is vertoond.

Stefan de Groot

Stefan de Groot is een multimedia kunstenaar. Hij maakt animaties, illustraties, strips en apps voor bedrijven en uitgevers. In 2016 werd De Groot genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs De Olifant. Via Creative Cave Publishers geeft hij zijn eigen werk uit, interactieve eBoeken, videolessen en prentenboeken. De Groot geeft ook tekenlessen op zijn YouTube kanaal, Stayf Draws en is specialist in het schilderen op de iPad. Zijn video’s zijn al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Apple nodigde hem uit om een demonstratie te geven van het schilderen op de iPad Pro met de Apple Pencil.

Zandvoorts Museum

De tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!‘ is op woensdsag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur te zien in het Zandvoorts Museum t/m 10 maart 2019.

Gegevens

Begin:
16 november
Einde:
10 maart 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
Zandvoort, 2042 KA
+ Google Maps
Website:
https://www.zandvoortsmuseum.nl/nl/

Gegevens

Begin:
16 november
Einde:
10 maart 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
Zandvoort, 2042 KA
+ Google Maps
Website:
https://www.zandvoortsmuseum.nl/nl/