Openingstijden in de tekst van dit bericht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zwemmen in Europa?

15 juni t/m 9 september

ABC

Wel eens een Bogey geslagen op de golfbaan St Andrews, een balletje hoog gehouden op Wembley of voor de set geserveerd op Wimbeldon? Het antwoordt is hoogst waarschijnlijk…. nee!

Maar voor een paar pond mag iedereen zwemmen in het door Zaha Hadid ontworpen Olympische zwembad in Londen. Voor datzelfde bedrag kun je ook zwemmen in Álvaro Siza’s getijden-bad in Leça da Palmeira (nabij Porto). Voor wie liever vanaf de hoge duikt is het op de berg Montjuïc gelegen Olympische zwembad in Barcelona de uitgelezen plek: zwemmen met zicht op de Sagrada Familia…

Zwemmen in Europa

Op vrijdag 15 juni om 17.00 uur opent fotograaf Hans van der Meer in het ABC de expositie Zwemmen in Europa met foto’s van Henk Sloos.

‘Zwemmen…’, zo schrijft Henk Sloos ‘…is met afstand de meest democratische sport ter wereld, je hebt er letterlijk niets voor nodig. De afgelopen 10 jaar heb ik Europa doorkruist op zoek naar de meest bijzondere zwemplekken. Publiekelijk, voor een paar Euro, maar vaker nog zijn ze zoals veel andere goede dingen in het leven, gratis!’

Sloos toont in het ABC een selectie van de baden die hij heeft gefotografeerd: ontworpen baden, natuurlijke baden en een verscheidenheid aan ‘tussenvormen’ en zwemplekken. Henk Sloos, onder meer gepassioneerd zwemmer en fotograaf, exposeerde vorig jaar ook in het ABC. Toen met foto’s en toelichtingen over het monumentale Haarlemse zwembad De Houtvaart.

Bezoekersinformatie

Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

Gegevens

Begin:
15 juni
Einde:
9 september
Evenement Categorie:

Locatie

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
Haarlem, 2011 EP
+ Google Maps
Telefoon:
023-5340584
Website:
http://www.architectuurhaarlem.nl/

Gegevens

Begin:
15 juni
Einde:
9 september
Evenement Categorie:

Locatie

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
Haarlem, 2011 EP
+ Google Maps
Telefoon:
023-5340584
Website:
http://www.architectuurhaarlem.nl/