Beeldende Kunst en Monumentale Kerkarchitectuur: Feest van de Geest 2018 van 10 t/m 21 mei 2018 in 11 deelnemende kerken.

Kunst en religie zijn beide “talen” waarin mensen iets proberen uit te drukken van wat hen beweegt. Zij zoeken naar woorden en beelden die laten zien wat eigenlijk niet te zeggen valt. Vanouds waren zij dan ook nauw aan elkaar verbonden. Zeker in West Europa was kunst lange tijd kerkelijke kunst. Dat is tegenwoordig veel minder het geval.

Elf Kerken ~ Elf Kunstenaars

Feest van de Geest is een landelijk kunstfestival dat dit jaar voor de tweede keer in onze regio plaatsvindt. In elf kerken tonen elf kunstenaars een nieuw werk dat zij speciaal voor deze gelegenheid hebben gemaakt. Naast hun eigen bronnen zijn zij geïnspireerd door het gebouw waar het werk wordt getoond, door de gemeenschap die daar huist en door het verhaal van Pinksteren. De kerken en kunstenaars heten u van harte welkom om één of meerdere plekken te bezoeken en het werk te bekijken. Ook de kerken zijn het bewonderen waard: van heel oude, monumentale kerkgebouwen, tot moderne heringerichte kerkzalen. Tijdens het Feest van de Geest kunt u het allemaal bekijken. Van 10 tot 21 mei 2018 zijn de kerken zes middagen geopend.

Feest van de Geest

Werk van Jules Kockelkoren in de Mariakerk van Haarlem.

Opening

Joke Breemouer, directeur van Kunstlijn Haarlem zal het Feest van de Geest gaan openen. Dat zal gebeuren in de Mariakerk, Rijksstraatweg 355 te Haarlem op maandag 7 mei om 15 uur. U bent van harte welkom!

Deelnememende kunstenaars en kerken:

Marleen van den Bergh, Noor Brandt, Vera Bruggeman, Riëtte Butôt, Jules Kockelkoren, Petra Meskers, Jacqueline van Rosmalen, Afke Spaargaren, Helga Troll, Suzanne de Wit en Stefan Witte.

Klik op onderstaande afbeelding voor een pdf met daarin alle informatie over deelnemende kerken en exposerende kunstenaars.

feest van de geest

Openingstijden

De kerken zijn geopend van 13 tot 17 uur op donderdag 10 mei, zaterdag 12 mei, zondag 13 mei, zaterdag 19 mei, zondag 20 mei, en maandag 21 mei. De entree is gratis.