Met grote blockbusters in zowel het Frans Hals Museum (Frans Hals en de Modernen) én de Leonardo da Vinci tentoonstelling in Teylers Museum staat Haarlem binnenkort in het centrum van de belangstelling.

Haarlem viert Cultuur

Haarlem viert Cultuur

Dit najaar is er nog veel meer te beleven in Haarlem. Theater de Stadsschouwburg en de Toneelschuur zijn bijvoorbeeld jarig en hebben daarom een bijzondere feestprogrammering georganiseerd.

Wil je meer weten over wat er allemaal staat te gebeuren? Kijk dan vooral even op Haarlem viert Cultuur. Of sla er de landelijke dagbladen maar op na. Met publicaties deze week in NRC Next, Volkskrant & Trouw staat Haarlem volop in de schijnwerpers.

Kunstlijn Haarlem op 2, 3 & 4 november 2018

Zoals vanouds start Kunstlijn Haarlem haar evenement in het eerste weekeinde van november. Het wordt onze 33e editie sinds 1985!  We beginnen vrijdagavond 2 november en zijn dan zaterdag en zondag 3 & 4 november overal in de stad én omstreken terug te vinden.

Exposities

Er komen tijdens deze Kunstlijn weer mooie exposities in bijvoorbeeld het ABC Architectuurcentrum Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Kloostergangen, de Hoofdwacht, Stedelijk Gymnasium, Museum Haarlem, De Waag, het Haarlemse stadhuis. Maar ook weer een fraaie expositie in Paviljoen Welgelegen. De Roze Kunstlijn pakt dit jaar uit in het Zandvoorts Museum en onze overzichtstentoonstelling is 3 weken lang te bezoeken van 27 oktober t/m 17 november in Kunst centrum Haarlem.

In Bloemendaal gaan een aantal kunstenaars zich presenteren in Pop-up galerie Bloemendaal. Ook Kweekdesign in de Kweektuin en het Hoofdkantoor in de Waarderpolder bereiden zich voor op Kunstlijn. Troupin/Het Haarlems Kunst Atelier en Frisk aan het Spaarne zijn in november ook weer present en er zijn in Velsen en IJmuiden ook een paar bijzondere tentoonstellingen te zien.

Nieuwsgierig? We vertellen er binnenkort graag nog veel meer over. Hou daarvoor onze website in de gaten.

Open ateliers

Uiteraard openen veel kunstenaars tijdens Kunstlijn de deuren van hun eigen atelier. Verspreid over o.a.  Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Aerdenhout, Velsen, Santpoort, & IJmuiden. Onze deelnemers stellen zich vast aan je voor: Deelnemende kunstenaars Kunstlijn Haarlem 2018.