Kunstlijn 2017: SPW59 en Lilo Keramiek

Galerie SPW59 heeft een op het 1e gezicht aparte naam. Maar niets is minder waar. Deze prachtige galerie is gelegen aan de Spaarnwouderstraat 59. En als je dat eenmaal weet is die naam helemaal zo gek nog niet. En het kan zeker geen kwaad om die naam even in gedachten te houden want ook tijdens Kunstlijn Haarlem valt er veel te beleven in de Spaarnwouderstraat.

Bezoek bijvoorbeeld Ernst Steppon aan Spaarnwouderstraat 130, Willem Bergisch aan Spaarnwouderstraat 118, Willem Hamers aan de Spaarnwouderstraat 23A of bezoek Lilo Keramiek aan de Spaarnwouderstraat 68 waar werk hangt van Liselore Halink.

Maar laten we ook eens kijken naar Galerie SPW59 zelf. Daar exposeren Alexa Hillen en Liselore Halink. Als we inzoomen op dit pand zelf dan moet je weten dat het is gelegen op een historische plek waar ooit Haarlems bekendste vrouw, Kenau Simonsdochter Hasselaer heeft gewoond. Tot 1980 was het huidige pand in gebruik door kruidenier Simon De Wit. Inmiddels is de voormalige winkelruimte omgetoverd tot een inspirerende, lichte en sfeervolle expositieruimte. De combinatie van strak gestucte wanden en oude, ruwe muren, maakt dat alle kunst er uitzonderlijk goed tot zijn recht komt.

Sfeerimpressie Galerie SPW59

Gong Fu Cha theeceremonie

Galerie SPW59 is ook heel geschikt voor kleinschalige workshops, muziekoptredens (er is een uitstekende akoestiek), fotoshoots of private dining. En van die mogelijkheid heeft Liselore Halink van LiLo Keramiek gebruik gemaakt. Tijdens Kunstlijn Haarlem wordt door Liselore in Galerie SPW59 de Gong Fu Cha theeceremonie gehouden. Dit is een kunstproject die in opdracht van stichting Zaaigoed wordt uitgevoerd met krasse ouderen en ouderen met dementie en/of visuele beperking.

SPW59

Deze samenwerking, resulterend in het unieke ZaaiGoed theeservies en de meermaals uitgevoerde traditionele Chinese theeceremonie, heeft de zintuiglijke ontdekkingsreis van de deelnemende ouderen qua kleur, geur, smaak, textuur en geluid enorm geïntensiveerd. Het heeft ook duidelijk gemaakt dat met aandacht en de juiste prikkels ouderen (met dementie) tot veel meer in staat zijn dan we denken. En tot heel diverse mooie persoonlijke ontmoetingen en tastbare dingen leidt!

Om een breed publiek deelgenoot te maken vinden tijdens de Kunstlijn Haarlem in Galerie SPW59 meerdere Gong Fu Cha theeceremonies plaats ondersteund met live muziek en (licht)beelden. Met de opbrengsten van de veiling van het ZaaiGoed theeservies, verkoop van de theemokjes, een cahier en van de tentoongestelde kunstwerken wil Stichting ZaaiGoed in 2018 een nieuw kunstproject met en voor de ouderen opzetten.

Veiling

Zondag 5 november, meteen na afloop van de allerlaatste, tevens afsluitende Gong Fu Cha theeceremonie zal het unieke theeservies worden geveild door Frénk van der Linden! We gaan uit van een mooi bedrag voor dit in meerdere opzichten bijzondere servies en vieren dat graag met u tijdens live muziek met een hapje en een drankje!

We nodigen u van harte uit met een theeceremonie mee te doen en breng gerust een bod uit! Bieden kan al vanaf zaterdag 4 november op de website van Stichting Zaaigoed.