Kinderkunstroute

Hét kunst evenement voor kinderen in Haarlem

KinderKunstroute

Kinder Kunst route Haarlem

KinderKunstroute Haarlem, van 2 t/m 4 november 2018, viert dit jaar haar pilot editie. De KinderKunstroute werkt met een educatieve opdrachtenmap en kan in maximaal twee uur gelopen worden door gezinnen met kleine en grotere kinderen. Ook scholen kunnen mee lopen.
Meesters in wording

Meesters in wording in Museum Haarlem

De tentoonstelling Haarlemse meesters in wording laat een selectie van het werk zien van de leraar én zijn gezel. Hierdoor wordt het niet alleen een vrolijke presentatie met kunst door kinderen, maar ook een volwaardige, inhoudelijk tentoonstelling met werk van gevestigde kunstenaars.

KinderKunstroute

Kunstlijn Haarlem organiseert dit jaar tijdens het Kunstlijn-weekeinde van 2 t/m 4 november 2018 de eerste KinderKunstroute: een educatieve wandeling door de stad langs Kunstlijn-locaties. Doel is kunst en kinderen dichter bij elkaar brengen en kinderen leren kijken naar kunst. Een ontdekkingstocht door Haarlem voor het hele gezin.

De KinderKunstroute biedt ook een podium voor de jonge generatie makers. Het resultaat van dit kunsteducatie project zal te zien zijn in de tentoonstelling ‘Meesters in wording’ in Museum Haarlem van 31 okt 2018 t/m 7 jan 2019.

Meesters in wording – Museum Haarlem

De KinderKunstroute is niet alleen vóór kinderen, de kunst wordt ook vervaardigd dóór kinderen. We bieden op Haarlemse basisscholen een educatief programma aan waarbij gevestigde kunstenaars hun kennis overdragen aan jonge makers. De Meester en zijn gezellen, zoals gebruikelijk in de Gouden Eeuw, een sfeer die we gaan terughalen: Kijken naar de leraar en zelf kunst maken. Kunsteducatie biedt mogelijkheden om creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen.

De tentoonstelling ‘Meesters in wording’ is twee maanden lang te zien in Museum Haarlem. Een selectie van het werk van de leraar én zijn gezel. Hierdoor wordt het niet enkel een vrolijke presentatie met kunst door kinderen, maar ook een volwaardige, inhoudelijk tentoonstelling met werk van gevestigde kunstenaars.

Educatieve kunstroute

De KinderKunstroute werkt met een educatieve opdrachtenmap en kan in maximaal twee uur gelopen worden door gezinnen met kleine en grotere kinderen. Ook scholen kunnen deze route lopen. Op ca. vijf locaties in het centrum van Haarlem zijn de antwoorden te vinden van de vragen in de map. Kunstwerken vertellen vaak mooie en spannende verhalen, er valt veel te ontdekken. De kinderen worden geleid langs diverse instellingen en ateliers in de stad en komen zo op een speelse manier in contact met kunst.

Meesters in wording