Alexa Hillen

Deelnemer Kunstlijn Haarlem

Informatie

Alexa Hillen is sinds 2012 woonachtig in Haarlem. Haar nieuwe woonomgeving heeft een omslag veroorzaakt van een sportief en reislustig leven, naar een leven vol van naar buiten gerichte creativiteit.

Fotograferen doet ze, als autodidact, al jaren o.a. tijdens haar buitenlandse reizen, puur op gevoel, vastleggend wat ze ziet en wat haar aanspreekt. Alexa heeft een scherp oog voor detail, lijnenspel en compositie. Ze richt zich niet op een bepaald onderwerp, maar staat heel open voor alles om haar heen. “Ontdekkend” kijken noemt ze dat.

Sinds 5 jaar exposeert ze actief en met succes haar foto’s in galeries, hotels, op kunstbeurzen en open atelier routes. Hoogtepunt was deelname aan de Zomerexpo 2014 met het thema Licht, waar haar foto “Empty Room” uit de Namibië serie “De schoonheid van het verval” werd gekozen om 3 maanden in het Gemeentemuseum Den Haag te mogen hangen.

Voor de expositie tijdens het Kunstlijn weekend toont zij de fotoserie “Architectuur”, gericht op de vaak indrukwekkende synergie tussen oude en moderne architectuur. Foto’s van een aantal van haar favoriete hotspots worden getoond. Dicht bij huis zijn dat Kathedrale basiliek Sint Bavo (Haarlem), de suikerfabriek (Halfweg), en IJdok (Amsterdam). Verder van huis heeft Londen als fascinerende architectuurstad bijzondere foto’s opgeleverd.

Alexa’s voorliefde voor uitersten is ook in deze expositie duidelijk zichtbaar.

Website: www.alexa.hillen.kunstinzicht.nl

Instagram: @alexahillenphotographer

Expositieadres

tijdens Kunstlijn Haarlem

2019: nog niet bekend