Lenie Kamstra

Deelnemer Kunstlijn Haarlem

Informatie

‘Kleur speelt in mijn leven en werk een belangrijke rol. In mijn schilderijen zoek ik telkens naar nieuwe combinaties en nuances, in vele lagen over elkaar zodat er diepte ontstaat. Ik gebruik kleur en diverse technieken om de juiste uitdrukking te vinden die ik het schilderij wil meegeven.

Mijn verbinding met de natuur, dieren en met het onderbewuste zijn terugkerende thema’s. Andere culturen, muziek en krachtige vrouwen inspireren me. Eigenlijk schilder ik mijn verlangen naar een paradijselijke wereld, een plek waar ik graag zou willen zijn.

De serie Wild Flowers (zie afbeeldingen) is gemaakt met Acrylverf en Spraypaint, waarbij ik bloemen, bladeren en takken uit mijn tuin als ‘sjabloon’ heb gebruikt. Door de sjablonen blijven de onderlagen zichtbaar en gaan de hoofdrol spelen.’

Behalve vrij werk maakt Lenie Kamstra kunstwerken in opdracht voor o.a. hospitia en wooncentra. Haar schilderijen en houtsculpturen bevinden zich in bedrijven en in particuliere collecties in Nederland, België, de Verenigde Staten en Japan.

Website: www.leniekamstra.nl

Facebook: lenie.kamstra

Linkedin: lenie-kamstra