Liselore Halink

Deelnemer Kunstlijn Haarlem

Informatie

LiLo Keramiek is handgedraaid servies gemaakt door de Haarlemse keramiste Liselore Halink. Liselore staat bekend om haar ontzettend dun gedraaide steengoed servies met ioniserende glazuren die doen denken aan wolkenluchten. Liselore heeft haar atelier in de voormalige pottenbakkersbuurt: De Burgwal.

Tijdens de Kunstlijn van 2017 presenteerde Liselore met Stichting ZaaiGoed haar Gong Fu Cha theeceremonie. Dit is een kunstproject welke door Liselore Halink | Lilo Keramiek in opdracht van stichting ZaaiGoed is uitgevoerd met ouderen met dementie. Deze samenwerking heeft de zintuiglijke ontdekkingsreis van de deelnemende ouderen qua kleur, geur, smaak, textuur en geluid enorm geïntensiveerd. Het heeft ook duidelijk gemaakt dat met aandacht en de juiste prikkels ouderen (met dementie) tot veel meer in staat zijn dan we denken.

Om een breed publiek deelgenoot te maken vonden tijdens de Kunstlijn Haarlem in Galerie SPW59 meerdere Gong Fu Cha theeceremonies plaats ondersteund met live muziek en (licht)beelden. Meer info lees je op De Zintuigentuin

Website: www.lilokeramiek.nl

Facebook: @LilosKeramiek

Instagram: @lilokeramiek