Menno Veenendaal

Deelnemer Kunstlijn Haarlem

Informatie

Menno Veenendaal is beeldhouwer en jazzmusicus.

‘In beide disciplines de essentie vinden van de door mij gestreefde ultieme vorm en schoonheid – zo die er is – is volgens mij een reis met keuzes en twijfels. Oneindig, niet te volbrengen, vaak verwarrend en met vele waarheden, maar vooral: boeiend!’
Naast vrij werk is Menno al lange tijd gespecialiseerd in het portret, een persoonsbeschrijving in klei of was. Hij heeft zijn atelier in De Greiner en geeft wekelijks beeldhouwlessen.

Werk in de openbare ruimte: Koningsbeeld Willem-Alexander op Admiraliteit Koninklijke Marine Den Helder, Koningsbeeld in Publiekshal Haarlem, ‘Apotheose’ in Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Borstbeeld Harry Mulisch in American Hotel Amsterdam.

Hij exposeerde regelmatig bij galeries en kunstbeurzen, waaronder de Holland Art Fair, de Jaarbeurs Utrecht en het Congresgebouw Den Haag, Beeldentuin De Pruimengaard, La Lanka, Orangerie Kasteel Duivenvoorde, Galerie en Sculpturenpark Groeneveld, Duin en Kruidberg, Beeldentuin De Booghgaard, Castellvm Aqvae, Beeldentuin Marienheem, Zandvoorts Museum etc.

Website: www.mennoveenendaal.nl

Facebook: menno.veenendaal

Instagram: @mennoveenendaal

Expositieadres

tijdens Kunstlijn Haarlem

2019: nog niet bekend