Ron Cornet

Deelnemer Kunstlijn Haarlem editie 2017

Informatie

Ron Cornet (1955) is een Self Taught kunstenaar uit Haarlem en wordt binnen de kunstwereld gerekend tot de zogenaamde Outsider Artists.

Outsider Art is kunst dat buiten het reguliere kunstcircuit wordt gemaakt. Geregeld starten deze kunstenaars pas op latere leeftijd en zonder enige vorm van kunsteducatie. Zo ook Cornet die pas op 41-jarige leeftijd met tekenen is begonnen. Cornet werkt hoofdzakelijk in een vorm met gemengde technieken; hij gebruikt daarbij ecoline, acrylverf, houtskool, stift en vetkrijt.

Zijn inspiratie haalt Cornet uit het dagelijks leven. Overdag kijkt hij goed om zich heen en ziet hij veel kleur. In kleding, de natuur, schreeuwerige reclameborden, auto’s en op de televisie. Deze kleuren nodigen Cornet uit om ook in zijn werk te gebruiken. Cornet laat de kleuren vaak ook de compositie van het werk bepalen. Alle indrukken van de dag verwerkt hij zo direct in zijn werk. Wekelijks bezoekt Cornet in Haarlem een creatief atelier voor mensen met een ggz-achtergrond om zijn werk te maken.

Facebook: @RonCornetOutsiderArtist