Maartje Blans

Tijdens de Kunstlijn Haarlem opent de Haarlemse kunstenares Maartje Blans haar atelier voor het eerst voor publiek. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. Haar grote atelier van ruim 80 m2 meter is een plek vol materiaal, gereedschap en vele werken. Voor Blans is haar atelier een plek van rust, inspiratie en creatie.

Maartje Blans

Maartje Blans (1975) groeide op in Haarlem en studeerde in Amsterdam en New York, alwaar zij haar Master of Fine Arts behaalde. Haar atelier is sinds drie jaar weer in Haarlem, na ruim 5 jaar in Beijing gewoond en gewerkt te hebben.

Haar werk bestaat uit gelaagde (materie)schilderijen en installaties, die zich kenmerken door een dynamische interactie van materiaal, schaduwwerking, ruimte en een verfijnd lijnenspel. Blans werkt met een breed scala aan materialen. Er ontstaan ongewone “schilderijen” van zeer sculplturale aard.

Maartje Blans

Blans wordt geboeid door verval, tijdelijkheid, en de schoonheid van vergankelijkheid, hierbij probeert zij een sfeer te creëren in haar werk die de beschouwer prikkelt en aanspoort om de meerdere lagen in haar werk te ontdekken; lagen in het werk, de ruimte, en bij zichzelf. Dat hij zich verliest in sfeer, stilte en zoekt naar betekenis.

Haar werk werd tentoongesteld in Museum Flehite, Museum Kranenburgh, Palazzo Bembo tijdens de Venetië Biënnale 2015, de wereld EXPO in Shanghai, Art Beijing en Art Taipei en op tal van solo- en groeps tentoonstellingen in Europa, Azië en Amerika. Haar werk maakt deel uit van collecties van particuliere verzamelaars, musea en galleries wereldwijd.

 

WELKOM:

Het atelier van Maartje Blans is te bezichtigen op zaterdag 4 november en zondag 5 november van 11.00 – 17.00 uur.

Adres: Nijverheidsweg 27B 0001 I hoog, Haarlem (gratis parkeren)

Meer info: www.maartjeblans.nl.