Kunstlijn FAQ

Antwoord op veel gestelde vragen

WANNEER IS HET VOLGENDE KUNSTLIJN HAARLEM WEEKEINDE?

Het Kunstlijn Haarlem weekeinde (de grootste en oudste open atelier route van Nederland) vindt altijd plaats in het eerste weekend van november. In 2018 is dat op vrijdagavond 2 en zaterdag en zondag 3 & 4 november.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEELNAME?

We denken een heleboel. Je krijgt ten eerste een eigen pagina waarop jij je werk kan laten zien. Bij het Plus pakket kan je zelfs 5 afbeeldingen plaatsen én een biografie vermelden. De website van Kunstlijn Haarlem wordt gelukkig heel goed bezocht. We plaatsen ook regelmatig werk van onze website op ons social media netwerk. Met ruim 5.000 volgers op Facebook, 1.200 connecties op Linkedin, 1.000 volgers op Twitter en een groeiend aantal followers op Instagram vergroot je dus de kans om gezien én gedeeld te worden. En we verwachten dit jaar verder te groeien. Dus pak je kans! Onze redactie zal overigens regelmatig werk onder de aandacht van ons publiek brengen. En misschien wel het leukste: dat allemaal inclusief deelname aan ons Kunstlijn Haarlem weekeinde in november. Schrijf je dus snel in. Laat je zien want je werk is het waard.

WANNEER EN HOE KAN IK MIJ AANMELDEN VOOR DEELNAME?

Alleen door Kunstlijn Haarlem geballoteerde kunstenaars kunnen zich inschrijven voor deelname aan het Kunstlijn Haarlem weekeinde. Door zichzelf in te schrijven kunnen kunstenaars kiezen voor een Kunstlijn BASIS pakket óf een Kunstlijn PLUS pakket. Inschrijven kan alleen online via de pagina www.kunstlijnhaarlem.nl/deelnemen.

Wil je meedoen maar ben je nog niet geballoteerd? Ook dat kan. De ballotage is geopend van 1 t/m 24 juni & van 1 t/m 24 juni 2018. Meer informatie over ballotage staat vermeld op de pagina: Aanmelden voor ballotage.

WANNEER KAN IK ALS DEELNEMER INSCHRIJVEN VOOR KUNSTLIJN HAARLEM 2018?

De inschrijving voor geballoteerde deelnemers staat inmiddels online. Meer informatie vindt je op onze DEELNEMERS pagina en via onderstaande inschrijfformulieren.

Kunstlijn Haarlem BASIS pakket

Kunstlijn Haarlem PLUS pakket

KAN IK ACHTERAF UPGRADEN VAN BASIS NAAR PLUS?

Je hebt gekozen voor een BASIS pakket en wil achteraf toch liever naar de voordelen van het PLUS pakket? Neem dan even contact met ons op. Stuur daarvoor een e-mail naar webmaster@kunstlijnhaarlem.nl

GELDT ER EEN DEADLINE VOOR HET INSCHRIJVEN?

We hebben je inschrijving nodig vóór 1 september als je wil meedoen met het Kunstlijn Haarlem weekend. Dat komt omdat we ook even tijd nodig hebben om de plattegrond samen te stellen. We adviseren je echter om je z.s.m. in te schrijven. Onze website én social media kanalen trekken immers veel aandacht en daar kan je dan meteen van mee profiteren. Als je nog niet weet waar je gaat exposeren hoeft dat geen belemmering te zijn. Want je kan je definitieve expositie ruimte online doorgeven van 1 juli tot 1 september.

KAN IK HET REGLEMENT VAN KUNSTLIJN HAARLEM INZIEN?

Natuurlijk. We gaan er zelfs van uit dat je dat reglement hebt gelezen als je jezelf inschrijft. Je vindt ons reglement hier (pdf): Reglement Kunstlijn Haarlem.

IS ER DIT JAAR EEN THEMA?

Ook in 2018 zal een thema worden gebruikt. Op dit moment is het thema nog niet bekend maar het zal naar verwachting in het vroege voorjaar van 2018 bekend worden gemaakt.

ZORGT KUNSTLIJN HAARLEM OOK VOOR EXPOSITIE RUIMTE OF EEN CENTRALE EXPOSITIE??

De kunstenaar zoekt voor zich zelf een locatie.

De centrale tentoonstelling van de Kunstlijn vindt dit jaar plaats in het Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 van 28 oktober tot en met 18 november 2017. Het wordt een tentoonstelling met miniatuurwerk van de deelnemers aan het Kunstlijn-weekeinde. Met miniatuurwerk wordt bedoeld een werk in klein formaat, dat een goede en realistische weergave is van je oorspronkelijke werk.

Alle informatie over het aanmelden voor de centrale expositie staat online op de pagina Centrale Expositie.

HOE GROOT MAG HET MINIATUUR WERK ZIJN VOOR IN DE CENTRALE EXPOSITIE?

Het kunstwerk is maximaal 25 x 25 cm; dit geldt zowel voor tweedimensionaal als ruimtelijk werk. En voor tweedimensionaal werk is dat inderdaad inclusief de lijst.

HOE GEEF IK EEN VERANDERING VAN ADRES OF E-MAIL ADRES DOOR?

Adreswijzigingen stuur je naar info@kunstlijnhaarlem.nl

IK NODIG EEN GAST UIT IN MIJN OPEN ATELIER. kAN IK DIE GEGEVENS OOK TOESTUREN?

Nee, dat gaat niet. Onze website, plattegrond en straks de centrale presentatie, alsmede alle uitingen op social media kanalen is uitsluitend bedoeld voor deelnemende (geballoteerde) kunstenaars van Kunstlijn Haarlem.

IS KUNSTLIJN HAARLEM ALLEEN BESTEMD VOOR HAARLEMSE KUNSTENAARS?

Kunstenaars uit de regio, de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Velsen en Vijfhuizen kunnen zich (na ballotage) aanmelden als deelnemer.

BALLOTAGE: KAN IK MIJ AANMELDEN VOOR DEELNAME?

Kunstenaars kunnen na ballotage deelnemer worden van Kunstlijn Haarlem. Zij moeten zich na ballotage nog wel apart inschrijven voor deelname aan de Kunstlijn van dat jaar. Inschrijven voor ballotage 2018 kan in twee periodes (1 t/m 24 februari en 1 t/m 24 juni 2018) worden aangevraagd en zal verlopen via AANMELDEN VOOR BALLOTAGE.

WAAR VIND IK INFORMATIE OVER BALLOTAGE?

HOE KAN EEN WINKEL, KANTOOR OF HISTORISCHE LOCATIE ZICH BESCHIKBAAR STELLEN?

Naast het openstellen van eigen atelier zijn er ook kunstenaars die zich graag willen presenteren in de stad zelf. Dat kan variëren van eenetalage, een plek in winkels, kantoorpanden, expositieruimtes, hofjes galeries of musea. Dankzij deze exposities komt er ook extra veel aandacht voor de locatie zelf. Lijkt het je dus leuk om daarin mee te doen? Neem dan contact op met info@kunstlijnhaarlem.nl. Dan laten we graag weten hoe we e.e.a. kunnen organiseren.

WAAR KAN IK TIPS DOORGEVEN VOOR EXPOSITIE RUIMTES?

Een aantal kunstenaars zijn altijd op zoek naar ruimte/locaties om hun werk tijdens het Kunstlijn Haarlem weekend te presenteren. Heb je ruimte beschikbaar of tips voor een collega? Laat het ons weten.

Mail naar info@kunstlijnhaarlem.nl

KAN IK JULLIE HELPEN?

De organisatie van Kunstlijn Haarlem zoekt voor ‘hand-en-span-diensten’ in de week voorafgaande en tijdens het Kunstlijnweekend nog enkele vrijwilligers. Heb je interesse? stuur een email naar info@kunstlijnhaarlem.nl.

We kunnen ook altijd hulp gebruiken bij onze redactie. Heb je een redactionele achtergrond, ben je journalist of tekstschrijver van beroep en zoek je een leuke uitdaging in de kunstwereld? Laat dan ook van je horen. We zijn een vrijwilligers organisatie maar dankzij onze jarenlange ervaring zal werken voor Kunstlijn Haarlem een boost kunnen betekenen voor je Haarlemse netwerk.