Van 21 oktober t/m 15 januari is in het ABC Architectuurcentrum Haarlem de tentoonstelling Veni Vidi Vinci te zien. Voor deze expositie, georganiseerd door de stichting Hollands Licht, hebben een zevental hedendaagse Nederlandse ontwerpers/kunstenaars zich laten inspireren door ‘alleskunner’ Leonardo Da Vinci.

Opening

Op zondag 21 oktober is inmiddels de feestelijke opening voltrokken. Gabriël Verheggen heeft als directeur én gastheer van het ABC Arcitectuurcentrum eerst het woord gegeven aan Marie-Therese Meijs, wethouder Cultuur van Haarlem. Een mooi moment om voor een zeer goed gevulde Tuinzaal ook aandacht te vragen voor de uitgave van de zgn. Cultuurmonitor 2018. De officiele opening werd verricht door Marjan Scharloo, directeur Teylersmuseum.

 

Veni Vidi Vinci | Ik kwam, ik zag, Da Vinci

In het ABC laten Thé Tjong-KhingJoost SwartePaul van der SteenRogier Polman, Leon van KuijkJan Willem Post en Frank Havermans schets- en ontwerpwerk zien dat met name is geïnspireerd op Da Vinci’s rol als uitvinder. Aanleiding voor deze expositie in het ABC is de grote Da Vinci-expositie in het Haarlemse Teylersmuseum die in dezelfde periode plaatsheeft.

De expositie is te zien bij ABC Architectuurcentrum Haarlem tot 15 januari 2018.